är belåna ett intresse bara en bra idé

Om du letar efter ett hem, men du vet att betala en inteckning kommer att bli en svår belastning på din ekonomi, så kanske du bör titta på att få ett intresse bara inteckning. Om du är osäker på vad ett intresse bara inteckning är och hur det kan hjälpa dig, då denna artikel kan ge dig några användbara tips på att få ett intresse bara inteckning.

Vad är ett intresse bara inteckning?

Ett intresse bara inteckning är en inteckning där du bara betala tillbaka ränta på lånet, och ingen av kapitalet skulden återbetalas direkt. När du kommer till slutet av inteckning sikt, kommer du att betala tillbaka det kapital full betalning.

Hur betalar man tillbaka i huvudstaden?

Även om du inte betalar kapitalet tillbaka direkt genom din månatliga inteckning betalningar, betalar du indirekt för huvudstaden. Du betalar för kapital genom en investeringsfond eller annat engångsbelopp. Så, istället för att återbetala din inteckning kapital varje månad genom avbetalning, kan du månatliga betalningar till en investeringsfond. Bortsett från investeringsfonder, de andra huvudsakliga sätt att betala av huvudstaden är:

besparingar
· Byta till en återbetalning inteckning
· En annan klumpsumma såsom arv

Vad är fördelen med detta?

Även om du fortfarande gör månatliga betalningar till en investeringsfond, dessa betalningar kommer sannolikt att vara mycket lägre än de månatliga inteckning betalningar du skulle betala på en vanlig återbetalning inteckning. Din ränta endast betalningar kommer att vara låga varje månad och så om du inte har råd att betala en hel del varje månad just nu, kanske ett intresse bara inteckning vara en bra idé. Dessutom är tanken att de pengar du sätter in investeringsfonden kommer att mogna och lämnar dig med tillräckligt med pengar för att betala av kapitalet i slutet av inteckning sikt samt lämnar dig med lite extra pengar.

Finns det risker?

Naturligtvis finns det ett antal potentiella risker att få ett intresse bara inteckning. Det första problemet är att om ni vill betala av kapitalet genom att byta till en återbetalning inteckning senare, kommer du att betala tillbaka mycket mer pengar än om du började på en återbetalning inteckning. Även om du kan finna det svårt just nu, kanske få en återbetalning inteckning att börja med vara ett bättre alternativ. Men den största risken med intresse endast inteckningar som investeringsfonden du ställer in inte kommer att räcka för att betala tillbaka det kapital i slutet av inteckning sikt. Om du inte kan betala tillbaka det kapital då kan du hamna förlora ditt hem på en tid i ditt liv att det kommer att slå dig hårdast, såsom vid pensionsåldern.

Om du ska ta ut ett intresse bara inteckning, se till att finansieringen metod du använder är säker, och att du har beredskapsplaner om fonden är otillräcklig för att betala tillbaka kapitalet. Om du gör detta, sedan få ett intresse bara inteckning kan vara ett bra sätt att hålla dina betalningar låg medan du förbättra din inkomst.