är belåna ett intresse bara det du behöver

Intresse endast inteckningar blir mer efterfrågad – nu när människor lär sig om dem. De senaste ändringarna har gjort dem mer populära och det kan vara just den sak som du behöver. Här är några tips som hjälper dig att avgöra om du ska få ett intresse bara inteckning.

Intresse endast inteckningar ger dig möjlighet att köpa ett större hus än du kanske kan få något annat. De har en inledande period av 5 till 10 år där räntan endast betalas. Under denna tidsperiod, dina betalningar är lägre eftersom du betalar bara ränta. I en vanlig inteckning, innehåller varje månad normalt några av de viktigaste inblandade i betalning, och det sakta minskar både ränta och amortering.

Ett intresse bara inteckning är ofta kopplad till en justerbar ränta inteckning, men kan lika gärna komma som en fast ränta inteckning. Om du får ett intresse bara inteckning på en justerbar ränta inteckning, kommer det möjligt för en ännu större minskning av betalning varje månad.

Själva idén med ett intresse bara inteckning är lite lura. För en sak, det finns inget sådant som ett intresse bara inteckning – du måste betala den huvudansvarige någon gång. Denna inteckning är i allmänhet uppdelad i två sektioner – den första delen är bara ränta med mindre betalningar, och sedan den ändras till en fast ränta inteckning med betalningar som kommer att möjliggöra en fullständig avskrivning.

Den individ som är bäst lämpad för denna typ av inteckning är någon som är på en kort väg till framgång – eller åtminstone tror att de är. Att inte ha alla pengar de behöver på framsidan, de behöver för att få ett större hus, men är ganska säker på att deras ekonomiska situation snabbt kommer att förbättras – snart. De lägre initiala betalningar ger dem möjlighet att köpa ett större hus och den snart kommande större lön bör komma före betalningar ökar.

Många använder nu ett intresse bara inteckning för att få den större hus, men har inga konkreta utsikter för en högre lön. Detta kan säkert leda till problem med denna typ av inteckning. Efter intresse bara inteckning ändras till en fast del, och du börjar göra betalningar på kapitalbelopp, också, vad som händer är att betalningarna nu kommer att hoppa mycket högre. Utbetalningarna var lägre i första hand än vad de borde ha varit, men nu balansen måste betalas återstoden av vänster tiden.

Om du är en investerare och vet hur man tar den extra del av vad som skulle vara din vanliga betalning, och investera det för en högre avkastning, då detta skulle kunna fungera bra för dig. Annars är det nog bara en bra idé att göra en full betalning så ofta som möjligt, så att du kan börja minska den huvudansvarige innan din fulla betalningar sparka i.

När får en inteckning, se till att jämföra den med flera andra erbjudanden. Detta gör att du kan se vad som finns tillgängligt, jämföra och hitta din bästa affär på ett intresse bara inteckning.