är 30 år fast ränta inteckning bättre än 228 arm

scenario:
Jag har nyligen godkänts för en 28/2 ARM med 5 års amorteringsfria perioden och fick ett åtagande brev. Jag in konkurs 3 år sedan men min make har co-låntagare bra kredit, ungefär 730. Inteckning företaget sade att lånet skulle justera varje 6 månader. Men jag förväntade mig att hantera detta lån endast i 5 år när jag skulle betala av bilen inom de närmaste 2 åren. Även inom de närmaste fem åren, skulle konkursen raderas från min kredit rapport. Ett annat företag har erbjudit mig en 30 års fast ränta lån med 5 års ränta endast avbetalningsplan. Jag försöker att bygga upp eget kapital och refinansiera till en 5 år med en låg ränta. Jag skulle vilja veta mer om vad jag kan kvalificera sig för och bygga upp eget kapital.

lösning:
A 28/2 år ARM är en justerbar sats inteckning som erbjuder en fast ränta för de första 2 åren, varefter räntan anpassar sig. Om detta låneprogram kommer tillsammans med en 5 års ränta enda alternativet, då de första 2 åren kan vara bra eftersom det blir någon räntehöjning under denna tidsperiod. I slutet av 2 år, kan du få en räntehöjning på 3-4% och efter 2 och 1/2 år (beroende på räntejustering varje 6 månader) kan det finnas en annan höjning probabarticloly med 1%. Efter fem år kommer det att finnas betydande ökning av dina betalningar för då måste du betala huvudmannen också.

Den 28/2 år justerbar ränta lån med 5 års ränta enda alternativet gör att du kan betala mindre varje månad. Men detta betyder inte att hjälpa dig att bygga upp eget kapital eftersom det finns ingen betalning mot huvudman för de första fem åren. Dessutom skulle kurser startar justering vid slutet av 2 år. Så, är det viktigt att veta om Indexerad Rate ansluten till ditt lån, marginalen och räntetak. Sedan beräkna dina betalningar med hjälp av en inteckning miniräknare. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra om du har råd att hantera 28/2 ARM.

Bortsett från en 28/2 ARM, det finns olika låneprogram du kan välja. Vad du behöver göra är att fortsätta leta efter dessa program med olika långivare. Eftersom du har en konkursansökan inlämnad 3 år sedan, känner jag att det blir bättre om du går för stabila månatliga betalningar, inklusive amorteringar och räntor. Inte för att det måste vara en 30 år fast ränta lån. Även en 5 års fast kan passa din situation. Och, jag känner en helt återbetalat lån skulle fungera bra för dig eftersom om du går till ett intresse som bara alternativet bara för att kvalificera sig för en inteckning, kommer det att likna leasing hemmet och samtidigt ha ansvar för att betala för reparationer.

Men om att bygga upp eget kapital inte är din prioritet just nu, då kan du ansöka om ett 30 år fast ränta 5 års amorteringsfria lån. Ett sådant alternativ har endast 1 betalning justering jämfört med den 28/2 justerbar ränta inteckning. Räntan på en 30 år fast 5 år amorteringsfria lån kan vara endast 1/2% lägre än den inledande kurs på ARM. Så jag föreslår att du går till en 30 år fast 5 år Ränta-enda alternativet. Och när du har betalat din bil ut under de kommande 2 åren, kan du börja betala mot huvudmannen från 3: e året i sig. De flesta långivare accepterar betalningar mot huvudmannen även under endast intresse-period. Och om du kan göra det, kommer du att kunna bygga upp eget kapital snabbare.