ANZ “och andra banker lovar $ 1m till översvämningar och förändra återbetalningar bostadslån”

Finansiella organisationer har erbjudit olika finansiella paket till dem som drabbats av julen översvämningarna i Queensland.

Banker i Australien har lagt sin hand i fickan för att utlova några pengar till Queensland översvämningar.

Efter den tragiska naturkatastrof, som har tagit liv, var både ANZ och Commonwealth Bank (CBA) bland dem att tillhandahålla finansiering i form på $ 1 miljon paket.

Den tidigare sade också att det skulle avbryta alla affärer och hem återbetalningar av lån i tre månader för dem som drabbats av översvämningarna, medan påverkat kunder som banken med finansiella organisationen också inställd på att ha sitt bankkonto avgifter frångås när omstruktureringar finanser.

ANZ: s verkställande direktör för den australiska delen av företaget Philip Chronican sade organisationens donation kommer att fokusera på olika samhällsgrupper och långsiktiga krav.

Han tillade: “Det är särskilt svårt med tanke på många av dessa samhällen var bara börjat återhämta sig antingen från den senaste torkan eller hade precis kommit på fötter igen efter de stora översvämningarna tillbaka i början av 2009.

“Vi förstår den inverkan som katastrofer som denna har, och vi vill att våra kunder ska veta att vi kommer att stå bredvid dem som sanering påbörjas.”

Vad mer, lovade CBA samma summa pengar och har också utfärdat ett finansiellt paket till de drabbade Aussie erbjuder akuta kreditgräns ökar och att pröva ansökningar om ytterligare lån.

Serviceavgifter för kunder som vill få hjälp från företaget som en följd av naturkatastrofen kommer också frångås, medan bankernas etablering avgifterna inte kommer att debiteras för lån omstrukturering för företag som har tagit ut befintliga upplåning produkter med organisationen.

Detta kommer efter att Bank of Queensland meddelade förra veckan att det skulle stödja Premier överklagande katastrofhjälp och utlovade en första $ 250.000 till offren för julen översvämningar.