använda punkter för att sänka din ränta

Den allmänna mantra i fastighetsbranschen världen är du vill undvika att betala punkter när få en inteckning. Som med de flesta antaganden, är detta inte alltid sant.

använda punkter för att sänka din ränta

När man diskuterar bolån, är det viktigt att förstå vilka punkter. Poäng är i huvudsak en initial kostnad du betalar en långivare i utbyte mot att få lånet i fråga. Ju bättre din ekonomiska profil – kredit värdering, löner, handpenning belopp – ju färre poäng du har att betala, om något. Som sagt, du kan faktiskt vill kräva poäng i vissa situationer.

Poäng och räntor få en unik relation i bolån. Generellt, ju fler poäng du betalar, desto lägre blir din ränta. Detta är inte alltid fallet i dåliga krediter situationer, men det är ett allmänt accepterat faktum för de flesta Bowers. Du kan använda denna relation till din fördel.

Oavsett hur många poäng du betalar på ett lån, kommer kostnaden aldrig distans närma den ränta du betalar under lånets löptid. Om du tänker bo i fastigheten i fråga under en längre tid, bör du göra en allsmäktig försök att klippa din ränta så låg som möjligt. Det är där du kommer att spara mest pengar. Det är också där punkterna kommer in

Om du är kontanter rik när du köper fastigheten, kan du köpa ner din ränta genom att gå med på att betala långivaren ett betydande antal punkter. Nyckeln är att ta reda på från långivaren hur mycket de kommer att sänka räntan per betald punkten. Du vill ha det skriftligt! När du har det, använda en inteckning kalkylator för att se hur mycket pengar de olika lägre räntor kommer att spara över tid. Också, se hur mycket du månadskostnaden reduceras. När du har siffrorna, jämföra dem med den totala kostnaden för att betala extra poäng och göra ditt beslut.

Tvärtemot vad många anser och annonser marknadsföring, representerar punkter inte den onda sidan av inteckning industrin. Använd dem klokt och du kan spara hundratusentals dollar under hela löptiden för ett lån.