använda kredit rådgivning organ för att förbättra kredit värdering för hem köp

Att gå till en kredit rådgivning eller skuldsanering byrå för hjälp med att ta bort din skuldbörda är ett smart drag. Om du har samlat en stor skuld, att få finansiering för inköp av ett nytt hem är svårt. Det är dock viktigt att du lär dig skillnaderna mellan kredit rådgivning och skuldsanering. Dessa företag använder olika metoder för att hjälpa dig att reparera din kredit. Du kommer att vilja avgöra vilket alternativ som är bäst för dig.

kredit rådgivning sätter dig på vägen till att ta bort skulden

Om du funderar på att köpa ett hem, men är orolig för att din kredit värdering är inte tillräckligt hög för att kvalificera sig för finansiering, överväga att kontakta en kredit rådgivning byrå för råd om att få ut av skulden. Se till att du använder en pålitlig kredit rådgivning byrå som är en medlem av Nationella stiftelsen för konsumentrådgivning. Undvik alla företag som annonserar på TV eller specifikt ber om ditt företag. Även som påstår sig vara icke-vinstdrivande, många av dessa byråer tjäna pengar på din skuld. Lita inte på någon som säger att din skuld kommer att raderas.

vara försiktig och samtidigt öka din kredit värdering

Företag som måste annonserar för klientel har en svår tid att bygga en kundbas. Därför är det en bra idé att ifrågasätta sina referenser. I själva verket kan de ha köpt en lista med ditt namn på det precis som alla telemarketing företag skulle. Slutligen, även om din skuld kan repareras, aldrig tro en byrå som påstår att de kan utplåna alla dina skulder snabbt. Även om du kan betala hela beloppet för din skuld omedelbart, det tar tid för dessa förändringar ska återspeglas på din kredit rapport.

när du överväga skuldsanering var försiktig

Skuldsanering kan vara ett praktiskt sätt för potentiella bostadsköpare för att lösa sina skulder i vissa situationer. Men det finns nackdelar som går med skuldsanering. Även om skulden är förlåten, men det liknar konkurs på din kredit rapport. Dessutom, om ditt konto är fast för mindre än berodde, kommer det att redovisas som intäkter till IRS. Det kan finnas vissa skattelättnader för detta, bör du konsultera en skatteexpert. När du börjar processen med att lösa en skuld genom en agentur, är det viktigt att slutföra processen. Om du standard till skuldsanering företag, håller de pengarna, men du är fortfarande i skuld med dina fordringsägare och din situation kan vara värre än tidigare.

Var därför försiktig när man väljer en kredit rådgivning eller skuldsanering byrå. Se till att resultaten av lösa din skuld kommer att gynna din kredit rapport och gör att du köper ditt hem.