använda en online kalkylator bolån …. “hur mycket hem kan jag råd”

Många webbplatser erbjuder en mängd olika kalkylatorer hypotekslån för användning av webbsurfare och besökare. Det finns månadsbetalning räknare, hyra kontra köp miniräknare, refinansiera miniräknare och så vidare. Jag tar sikte på denna serie av artiklar som hjälper dig att använda dessa räknare på ett mer effektivt sätt. Idag kommer vi att undersöka de mest använda miniräknare, hur mycket hem jag råd Mortgage Calculator. Mer specifikt kommer vi att bryta ner hur exakt uppskatta grundande inkomst inteckning företaget kommer att tänka på när du ansöker så att du kan ange det till en inteckning miniräknare.

Utformningen av denna räknare är att tillåta dig att sätta in några grundläggande resultatsiffror och har räknaren avgöra vad betalningen din inkomst kommer att stödja och avgöra vad lånebeloppet som översätter till och, genom att lägga en handpenning på den siffran …. hur mycket hem du har råd.

Vägen till svar med denna räknare är full av många potthål. Låt oss börja med den första – inkomster beslutsamhet. I mina två årtionden av kreditgivning Jag har funnit att det ofta finns en enorm skillnad i vad en potentiell låntagare tycker att de gör kontra vad en garant kommer att möjliggöra för kvalificerade. Dessa skillnader är störst bland egenföretagare publiken förutsägbart.

Om du är egenföretagare och lämna in ett schema C:

Din sjukpenninggrundande inkomsten ska fastställas genom din verifierade schema C bruttoinkomst och subtrahera alla kostnader (exklusive avskrivningar eller utarmning – båda är papper förluster) för de senaste två åren och i genomsnitt att in ett månatligt belopp. Det finns ett undantag till 24 månaders genomsnittliga regel och det är inte bra …. Undantaget är om din inkomst är lägre i det senaste året jämfört med föregående år är det att i genomsnitt med, kommer den nedre året tas på egen hand och i genomsnitt över 12 månader. En förklaring till minskningen kommer att krävas mest troligt, och om det är viktigt, bevis för att “blödningen har slutat” kan behövas också.

exempel:

2009 Brutto Egenföretagande inkomst $ 100.000 – $ 20.000 av kostnader (exklusive avskrivningar) är $ 80,000

2010 Brutto Egenföretagande inkomst $ 90,000 – $ 20,000 av kostnader (exklusive avskrivningar) är $ 70.000 netto, skattepliktiga och grundande inkomst

Vanligtvis emissionsgarantier skulle ta 80.000 och 70.000 nettotalen och genomsnittliga dem. I det här fallet, eftersom 70.000 är mer aktuella siffran 2010 kommer det också vara grundande inkomst figuren.

Om du är egenföretagare och äga en Corporation.

Oavsett om du är en C-Corp eller en S Corp, kommer verksamheten skattedeklarationer krävas och företaget måste vara lönsamt. En förlust (exklusive avskrivningar) kommer med tvivel om huruvida bolaget kan upprätthålla löneinkomster du kanske härrör från det. S Corp förluster och vinster kommer att visas på din personliga deklarationer, men företagens avkastning kommer fortfarande att krävas och bör ses när du arbetar med en inteckning miniräknare.

om du är w-2 anställd tjänar bonus eller provision eller övertid intäkter.

Du bör först bestämma din sjukpenninggrundande inkomsten. Detta skulle vara din vanliga timlön x 40 timmar i veckan eller din ordinarie månadslön om det gäller. Kanske du är en sjuksköterska och arbetar tre 12 timmars skift i vilket fall din sjukpenninggrundande inkomsten skulle vara din vanliga timlön x 36 timmar. Använd inte den tiden hastigheten i det här fallet för att beräkna din sjukpenninggrundande inkomsten. Sammanfattningsvis din sjukpenninggrundande inkomsten ska fastställas med hjälp av din nuvarande ordinarie timlön eller lön siffra … ingen övertid, stipendier, bonusar etc. Höjer kan beaktas omedelbart när det gäller sjukpenninggrundande inkomsten, men måste kunna styrkas med ett paystub före stängning.

Underwriting avgör din kvalificerande övertid med en kontroll av sysselsättning, men du kan enkelt ta dina sista 24 månaderna av övertid och genomsnitt till en månatlig siffra. Tänk på att du arbetsgivare kommer att behöva för att kontrollera att övertiden är sannolikt att fortsätta i syfte att använda det och om övertid minskar det inte kan anses vara. Om du tvivlar inte inkludera det i din inteckning miniräknare.

Kom också ihåg att det är vanligt att hävda unreimbursed kostnader när du lämnar in din skatt. Många människor förstår inte ens dessa kostnader eller om de begärs. Om du specificera kostnaderna på din personliga skattedeklaration, är det möjligt att du gör anspråk kostnader för ditt jobb som inte får ersättning från din arbetsgivare. I branschen kallar vi dessa 2106 kostnader eftersom de brutit ut på blankett 2106 men noterade totalt på din lista A. Typiskt för dessa kostnader kommer att medelvärde över 24 månader och subtraheras från den genomsnittliga bruttoinkomsten siffra grundlön plus övertid.

Följande är generella regler vid fastställandet intäkter för online Mortgage Calculator.

Regel ett: månatlig sjukpenninggrundande inkomsten är lika:
en. Nuvarande lön (även om senaste tidens höjning) framgår av en ny lön stub.
b.. Regelbundna timlön x upp till 40 timmar i veckan.

regel två: bonus, provision, övertid lika med:
en. 24 månaders genomsnitt om ökande eller stabil.
b.. Måste subtrahera alla unreimbursed jobb kostnader hävdade på skattedeklarationer

regel tre: egenföretagare inkomster lika:
en. Enskild firma – bruttoinkomst minus kostnader (exklusive avskrivningar och avskrivningar) för de senaste två åren framgår av skattedeklarationer. Måste ha minst två år i branschen att räkna.
b.. Företagens ägare – Lön eller löneinkomster samt översyn av två år av företagens avkastning anger företagets förmåga att fortsätta betala din inkomst. Business förluster (exklusive avskrivningar) indikerar att bolaget kanske inte kan upprätthålla din inkomst och emissionsgarantier kommer att ta hänsyn till detta.

regel fyra: bisysselsättningar
en. Måste visa ett minimum av två års historia av att hålla två jobb kontinuerligt i syfte att få denna inkomst accepteras.
b.. Resultat kommer att genomsnitt över 24 månader.