använda en miniräknare hypotekslån när man jämför en modifiering lån eller refinansiera lån bolåneräntan

En inteckning lån kalkylator ger dig en enorm fördel när förhandlingarna om ett nytt lån med din långivare. Om du vill ha de bästa bolåneräntor när du refinansiera, inget slår att veta hur man kan jämföra erbjudanden du kan få från olika långivare eller mäklare. Denna artikel är laddad med tips om hur man använder en inteckning kalkylator för att se till att du kommer ut framåt innan refinansiering eller ändra ditt lån.

Här är tre vanliga scenarier där med en inteckning räknare kan hjälpa dig att bestämma vad du ska göra …

1. Ska jag refinansiera?

Först måste du bestämma ditt huvudsakliga mål. Till exempel: Är du mer intresserad av kortsiktiga besparingar – (minska din månatliga betalning nu), eller, vill du spara mer pengar i det långa loppet? .

Till exempel. Om du hade ett 30 årigt lån på 5% ränta, och du hade att göra månatliga betalningar på det under de senaste fem åren (60 månader), skulle du minska din månatliga betalning om du refinansieras för en ny 30-årsperiod, säger på 4,5%.

Men du kan fortfarande få betala mer i det långa loppet. Problemet är att du har ingen möjlighet att veta att tills alla kostnader tas med i beräkningen i. Och det är där ett hypotekslån kalkylator kan hjälpa dig. Räknaren har plats för dig att mata in olika kostnader stängning, avgifter, skatter, etc. Och först efter att alla kostnader kommer du veta om du kommer ut framåt.

2. Hur mycket intäkter kommer jag att behöva kvalificera sig?

Ingenting känns värre än att hitta ditt drömboende och sedan vrids ner när du försöker att ordna finansiering. Återigen, detta är ett fall där användning av en inteckning kalkylator kan verkligen hjälpa till. Skulle inte du vet i stället om du kan kvalificera sig för lån innan du ansöker?

Här är vad du behöver veta …

Först: kostnaden för hemmet, den förväntade räntan, termen av inteckning (dvs. hur många år?), Och din handpenning. Detta kommer att visa dig den totala månatliga betalningen på kapital och ränta. Men du är inte klar ännu!

Lägg sedan i de årliga fastighetsskatt och årliga försäkringskostnader. Använda alla ovanstående kriterier räknaren kommer att berätta vad din brutto månadsinkomst måste vara för att kvalificera sig för ett lån på ditt drömhus.

3. Ska jag hyra eller köpa?

Tänk på de dagar då vi fick höra att köpa ett hem är alltid en bra investering? Känslomässigt det är förmodligen sant. Men det är inte alltid fallet matematiskt. Ibland är du bättre att hyra, särskilt i osäkra tider.

Här är hur man vet …

Först förstår att du kommer att använda din “bästa gissning” uppskattningar. Men med lite forskning bör du kunna komma ganska nära (det mesta av forskningen innebär helt enkelt att presentera ett par frågor till en kunnig fastighetsmäklare eller fastighetsförvaltare). Här är frågorna om bostadsägande sidan av ekvationen:

Vad årliga underhållskostnaderna är typiska för ett hem som denna? Vad är den årliga uppskattning% jag kunde förvänta denna fastighet? Vilken% försäljningskostnader ska jag förvänta mig? Vilka är de årliga skatter och försäkringar? Vad är PMI (privata försäkringar för hypotekslån).

Din hyra frågor är mycket enklare. Först – hur många år du planerar att vara i hemmet innan du säljer? Det andra, hur mycket är den månatliga hyran betalas? Och tredje, vad är den årliga ökningen% förväntas hyra här hemma? Nu är du redo.

Använda alla ovannämnda faktorer en inteckning miniräknare kommer att berätta – 1. Summan av de betalningar du skulle göra att köpa vs hyra, 2. summan du skulle spara på hyran, och, 3. den totala hem köp förmåner. Detta kommer att hjälpa dig att fatta ett objektivt beslut baserat enbart på de finansiella konsekvenserna.

andra användningar

Andra sätt du kan använda en inteckning miniräknare omfattar hitta svar på följande: Vad skulle den månatliga betalningen vara? Vad är inteckning huvudman? Vad händer om jag betalar extra varje månad? Ska jag betala poäng för att sänka min ränta? Vilket lån är bättre mellan två eller flera anbud? Vilken skillnad skulle en varannan vecka inteckning kontra en vanlig inteckning göra?

Som ni kan föreställa er att vi inte ens har “skrapat på ytan” av de många fördelarna med att använda en inteckning miniräknare. De kan löna sig vackert.