använda en inteckning kalkylator för att se om en fast ränta är alltid bättre än en arm ränta

Det finns mycket att ta hänsyn till när man tittar på nuvarande räntenivåer eftersom det är möjligen ett beslut som du gör för de kommande 30 åren. De två grundläggande bolån är en fast ränta inteckning och en ARM ränta eller justerbar ränta inteckning. Man är inte bättre än den andra, men de är bättre för din situation jämfört med någon annans.

Du kan använda en Mortgage Calculator för att bestämma den bästa månadskostnaden tillgängliga. Alla de olika typer av lån har olika räntesatser och olika faktorer att ta hänsyn till.

En fast ränta inteckning är det mest populära lånet tillgängliga. Det är en ränta som förblir densamma under loppet av lånet oavsett vad. Om du får en 5% fast ränta och räntorna skjuter upp till 10% du ändå bara måste betala 5%. Dessutom, om du får en ränta på 15% och räntorna går ner till 6% kan refinansiera för billigt och spara en massa pengar på din månatliga betalning. Det är därför det är den mest populära.

En ARM ränta inteckning är nästa nivå upp i riskgruppen. Du kan se något liknande 3/1 år ARM kurs. Låt oss säga att du kan få 4,50% vilket är bättre än en fast ränta på 5% så det ser mer attraktivt från början. Tja, det “3” i 3/1 betyder att 4,50% förblir densamma under 3 år oavsett vad. Sen justerar upp eller ner till högst 2% med de nya aktuella räntor. Så om den nya räntan är 6,0% då yours kommer att hoppa 1,50%. Du bör använda en gratis inteckning räknare för att se att det kommer att öka din månatliga betalningar med en hel del. Därefter “1” i 3/1 betyder efter de 3 åren går, förblir räntan endast samma för 1 år i taget. Det kan vara en hel del ökat tryck på den redan höga stressade hem köpupplevelsen.

ARM priser är en bra idé när räntorna är höga, som för 20 år sedan när det var i tonåren. Oddsen är högre att de kommer att släppa eftersom de är onormalt hög. När priserna är så låg dock, du är mycket bättre att välja fast ränta.

Ibland planerar endast att äga för 2-3 år när de ska köpa ett hem. Sedan kan du gå efter 4,50% under 3 år eftersom räntan brukar förändras över denna tid. Annat än att situationen ser jag inte någon anledning att få en ARM ränta i denna ekonomi.