använda din inteckning för extra upplåning

Du kan inte låna mer än priset på ett hem. Däremot kan du låna mer än du faktiskt behöver. Till exempel, om ett hem är värderas till $ 350.000 kan du kvalificera sig för en inteckning på $ 315.000. Men kanske på grund av vinsten från försäljningen av ditt förflutna eller befintliga hem, plus andra besparingar, kan du sätta potentiellt ner $ 100.000 – vilket innebär att du bara skulle behöva en inteckning på $ 250.000. Skulle du fortfarande gå för $ 315.000 inteckning, eller ska du hålla den på $ 250.000. Eller gör svaret ligger någonstans mittemellan?

Svaret ligger verkligen i din totala ekonomiska situation. Här är en klok strategi att följa när du funderar på att låna mer än du tekniskt behöver:

steg 1: identifiera vad du har

Skapa två kolumner. På den vänstra kolumnen, skriv ner vad du har, börja med kontanter (sparkonton, GICS, RRSPs, aktier och andra investeringar), och sedan följt av hårda tillgångar som din bil, smycken och allt annat som kan betraktas som en tillgång (en tillgång är något som har ett kontant värde så när du säljer den, du får pengar för det).

Om du har en annan bit av fastigheter – din huvudsakliga bostad till exempel – inte lista marknadspriset som en tillgång. Din tillgång är den del av huset som är fullt betalda och inga panträtter. Så, om marknadspriset på ditt hus om $ 350.000 och din inteckning utestående är $ 300.000, är ??dina tillgångar 50.000 $ – inte $ 350.000.

På den högra kolumnen, lista alla dina skulder (kreditkort, billån, kredit och pengar du är skyldig till familjemedlemmar). Också lista skulder som du kommer att ådra, såsom medlemsavgifter och eventuella räkningar som du måste betala i framtiden för saker du redan har köpt, eller tjänster som du redan har fått.

När du har lagt båda kolumnerna, jämföra beloppen. Gör dina skulder är fler än dina tillgångar? Om så är fallet, rekommenderar jag inte att du lånar mer än din inteckning tills du har klippt ner din skuld. Se till att du hitta en sund balans mellan skulder och tillgångar. I själva verket är det att föredra om dina tillgångar är fler än dina skulder med en betydande marginal.

steg 2: bygga upp din arsenal

Om du funderar på att köpa fastigheter och låna mer än du behöver för att köpa det, planera i god tid i förväg. Arbeta med en tidshorisont på 6-12 månader för att få din investering mål i växel. Det är där en finansiell planerare råd kan visa sig användbart. Arbeta med en investeringsstrategi som optimerar dina befintliga investeringar via stege och andra tekniker. Återigen, det är här professionell finansiell rådgivning kan komma till hands.

Planera en exitstrategi, så att när du är klar, kan du konvertera några av dina icke-fastighetsinvesteringar i fastigheten. Detta kommer att minska mängden pengar du måste låna.