använda din inteckning för att generera poäng

Om du behöver pengar för hem förbättringar eller ett företag, då kan du använda din inteckning för att generera den kredit du behöver. Även om du använder din inteckning för att generera kredit inte bör vara ditt första val, om andra krediter är stängda för dig då frigöra kapital från ditt hem är ett bra sätt att generera en kredit.

När ska du frigöra kapital?

Släpper eget kapital bör definitivt inte vara ditt första val för att generera kredit. Om du behöver pengar under en kort tid, sedan försöka använda kreditkort eller spara pengar. Du kan också få ett personligt lån. Men om du har en hel del eget kapital betalas i din fastighet och du behöver en stor summa pengar, då equity release kan vara till hjälp. Även om andra linjer av finansiering inte är öppna för dig på grund av dåliga krediter eller andra skäl, då equity release kan vara för dig.

remortgaging

Ett sätt att frigöra kapital i din bostad är att remortgage. Du måste helt enkelt få en ny inteckning, lånar mer än vad du är skyldig på din fastighet. Detta gör att du kan använda en del av kapitalet du redan har betalat tillbaka in i ditt hem för att konsolidera skuld eller göra hemmet förbättringar.

Inteckning för livet

Ett annat sätt att frigöra kapital med din inteckning är att ändra din inteckning till en livstid inteckning. Detta innebär att du tar ut en inteckning som gör att du kan få en klumpsumma som du kan spendera som du väljer. Räntorna på lånet kommer att vara hög, och kommer att tillåtas att ackumulera för din livstid. När du dör, är lånet återbetalas genom försäljning av huset. Om värdet av lånet och ränta är mer än huset är värt, absorberar långivaren förlusten. Om lånebeloppet är mindre än de extra pengar fördelas till arvingar enligt din vilja.

Hem reversion

Hem återgång är en annan metod för equity release. Hem återgång innebär att du säljer en del av ditt hus till ett företag, som kommer att ge dig en klumpsumma i gengäld. När huset så småningom säljs efter döden då företaget erhåller del av huset som de betalat för, oavsett om det är mer eller mindre än det lån som gavs ut.

Problem med equity release

Även equity release kan frigöra välbehövliga medel, det finns ett antal brister med konceptet. Det stora problemet är risken. Du kan ge upp en hel del hem kapital som har tagit dig år att bygga upp en relativt liten lånebeloppet. Equity release bör ses som en sista utväg, men om du vet vad du får in sedan använda din inteckning för att generera kredit kan hjälpa dig att betala för saker som du behöver eller för att konsolidera höga räntor skulder.