antagande, förutsatt en inteckning

Ett antagande är att ett avtal mellan köparen och säljaren där köparen tar över betalningar på ett befintligt lån från säljaren. Förutsatt en inteckning kan oftast spara köparen pengar eftersom detta är en befintlig inteckning, till skillnad från en ny inteckning där avsluta kostnader och nya, förmodligen högre, marknadsränta räntekostnader kommer att gälla.

Denna typ av inteckning scenario kan bara vara en fin passform för någon som är ute efter att spara pengar på avsluta kostnader och antar en låg ränta.

En annan fördel i samband med antagande av en inteckning är att en del av inteckning redan har betalats av säljaren. Dessutom, det är ingen tvekan om att huset har uppskattat eftersom säljaren köpte huset, så inteckning du antar kommer att vara mindre än det faktiska värdet på hemmet.

Antagandet av ett hypotekslån kan vara knepigt, och är inte utan allt pappersarbete som följer traditionella bolån. Så se till att samråda med berörda parter, t.ex. en fastighet advokat eller mäklaren att hjälpa peka dig i rätt riktning.

Utan tvekan är det nummer ett fördel för ett antagande de pengar som sparas i avslutande kostnader. Så om detta låter som en passning till dig, än det är definitivt värt den tid du tar att forska det.