ansöker om omvänd inteckning

Pensionärer kommer vara glad att veta att de inte behöver betala månatliga inteckning avgifter längre när de hör talas om omvänd hypotekslån. Omvänd hypotekslån, som endast är tillgängliga för medborgarna 62 år gamla eller äldre, är inteckning planer som inte kräver att låntagaren betalar månatliga betalningar. I själva verket, låntagaren betalar ingenting alls. Istället kommer låntagaren får pengar från långivaren, och långivaren kommer att betalas tillbaka av intäkterna från hus försäljning. Omvänd inteckningar är konstruerade för pensionärer, eftersom folk vet att när de bor i de härliga gyllene åren, folk har viktigare saker att göra än att oroa sig för eventuella utmätningar och amorteringar, viktiga saker såsom att förstöra barnbarn eller arbetar med viktiga fritidsintressen.

Ansökan om Reverse Mortgage lån är lätt, särskilt eftersom den federala regeringen kräver att alla omvänd inteckning sökande får ekonomisk rådgivning innan beslut fattas. Finansiell rådgivning kan tillhandahållas, eller väljs av sökanden, och den federala regeringen betalar för det, i princip, de sökande få en gratis lektion! Dessutom är det som kallas “omvänd inteckning räknare” finns på de flesta webbsajter, som erbjuder omvänd hypotekslån, omvänd inteckning räknare finns också i människa. En omvänd inteckning räknare är en pre-applikation uppskattning av hur mycket den sökande är skyldig att ta emot, och allt som det tar att ta reda på är att skriva in några enkla bitar av information såsom ålder, make eller arbete partnerns ålder, beräknad hem värde , och det är det.

När och om den pensionär bestämmer han eller hon vill gå vidare med ansökningsprocessen för en omvänd inteckning, då den personen behöver bara hitta en omvänd inteckning företag eller en enskild grossist långivare. Partihandel långivare, kan långivare som köper omvänd inteckning planer på ett grossistpris från företag som Fannie Mae, Federal Housing Authority, eller ekonomisk frihet, oftast sökas genom staten eller genom betyg. Människor kan göra detta genom att hänvisa till den nationella Reverse Mortgage Långivare Association (NMRLA); sökande kan även kolla långivarnas profiler för att se vad andra människor har sagt om att långivaren personlighet, tjänster, attityd och hjälpsamhet i ansökningsprocessen, och bortom . Företag som de som nämns ovan har även långivare som arbetar direkt för dem, som kan sökas på samma sätt.

Genom att ansöka om Reverse Mortgage lån, kommer pensionärer som är 62 år eller äldre har gått igenom en strikt process för att sålla bort de dåliga långivare från det goda, tills den bästa långivaren för den specifika medborgarens personlighet hittas. Detta kommer att hjälpa människor att bli bättre informerade, behandlas mer respektfullt, och även hjälpa människor att utveckla en trevlig pratsamma vänskap relation med långivaren under ansökningsprocessen.