ansöker om ett hem inteckning refinansiera lån

Har du gått och funderat på att ansöka om ett hem inteckning refinansiera lån?

Kanske du är i en justerbar sats inteckning, som vill konsolidera skulder, eller ens bara sänka din hastighet till en lägre, fast månatlig utbetalning. Oavsett vilka mål du försöker uppnå vid stängning, är en sak som du bör fokusera på hur man kan spara tid och pengar när de ansöker om en refinansiering av ditt hem. Men alltför ofta, många villaägare gör det vanliga misstaget att inte vara helt förberedd.

Att vara förberedd, vad betyder det?

När du ansöker om en refinansiera lån, kommer du vill kunna låsa in din ränta så fort som möjligt när du ser en låg hastighet du vill ha. Tyvärr har många husägare saknar organisationen av erforderliga dokument och sluta fumla efter dem när de ser en låg hastighet, bara för att missa sin chans att låsa in den innan marknaden förändras, och även fördröja stängning av sina lån som kostar ännu mer tid, pengar och hjärtesorg. Här är hur man undviker att förlora din dyrbara tid och pengar:

samla din anställning och inkomstuppgifter

Ha alltid en månad din lön stubbar och make till hands, och om du är egenföretagare måste du ha dina skattedeklarationer för de senaste två åren. Du bör också ha din W-2: s från din arbetsgivare under de senaste två åren också. Om du inte har arbetat på samma arbetsplats i minst två år konsekvent har ditt arbete historia och arbetsgivarens kontaktuppgifter tillsammans med betalning historia finns också. Detta gör att du och långivaren att snabbt och exakt beräkna ett månatligt genomsnitt av inkomsten.

få de senaste kontoutdrag och övriga uttalanden tillgångar

Vanligtvis de flesta husägare behöver bara visa två månader värt uttalanden från dina bankkonton, IRA: s, 401k, och alla andra konton investeringar när de ansöker om ditt hem inteckning refinansiera. Dokumentera tillgångar är en viktig del av låneansökan som också kan placera dig att få den lägsta möjliga. Din långivare kommer normalt be de senaste 3 månaderna av dessa rapporter att bedöma.

få din husägare dokument organiserat

I många fall din långivare kommer att be om titeln försäkring och hem ägarens försäkring och kan även fråga om fastighetsskatt du betalar på hemmet. I vissa fall kan de också begära att se anteckningen till ditt hem om du har en justerbar sats inteckning eller förskottsbetalning klausul. Också vara beredda att visa långivaren den senaste bedömning och undersökning av ditt hem i fall de frågar. En annan viktig handling för att ha till hands är också den senaste inteckning uttalande som visar saldot och månatliga betalningar av något och alla lån på ditt hem.

du har allt tillsammans, nu vad?

Bra! Nu när du har alla nödvändiga pappersarbetet tillsammans, du kommer att finna att när du ansöker om ditt hem inteckning refinansiera, du kommer att känna sig väldigt självsäker och i kontroll. Du kommer att märka att nästan alla möjliga frågor om låneansökan lätt kommer att besvaras eftersom du är förberedd med nödvändig information och du är långivaren kommer att vara glada för! Så komma igång och ansöka om ditt lån idag veta att du just sparat dig en hel del huvudvärk, tid, och framför allt pengar genom att helt enkelt få organiserade!