ansöker om en inteckning efter konkurs

Efter att hantera stressen att bli av med dina skulder, och sedan spendera några år att bygga upp din nya kredit historia, är det äntligen dags för dig att ta det stora steget att ansöka om en inteckning efter konkurs. Uppenbarligen din långivare kommer att titta på din ekonomiska historia, vilket kan utgöra ett problem för dig, men det finns saker du kan göra för att hantera detta på ett sätt som gör det tydligt alla dessa problem är bakom dig och du är redo att ta på ett bostadslån.

Det första jag har att påpeka är att om du menar allvar med detta sedan två år måste ha gått mellan den tid du klar att förklara och den tid du fylla i en ansökan bostadslån. Långivare kommer inte ta dig på allvar förrän två år har gått, de vill se att under denna tvåårsperiod du har byggt upp en historia av i tid betalningar och saker och ting har förändrats för dig.

I din ansökan att de kommer att titta på alla de saker som de skulle titta på för alla andra sökande. De kommer att titta på hur stabil du är, hur länge du har haft ditt nuvarande jobb, hur stark din inkomst är, och naturligtvis din kredit historia. När frågan om din konkurs kommer upp ska du ha en kort, cirka två meningen förklaring beredd på varför du hade ekonomiska problem under de senaste, som skilsmässa, medicinska räkningar, etc. De kommer att bry sig om detta och vill veta varför detta händer / varför det inte kommer att hända nu, men du också vill inte ta för mycket fokus på detta. Du vill påpeka dina styrkor och varför du tror att du kan hantera en inteckning, såsom en stark intäkter, och allt du har gjort för att bygga upp din kredit under de senaste åren.

Detta är en stor möjlighet för dig, och kan vara mycket skrämmande, men låt inte det skrämma dig. Detta är en mycket vanlig företeelse som långivare ser regelbundet, och du har kommit en lång väg sedan dess. Var självsäker och peka ut dina styrkor och du bör ha några problem att ansöka om en inteckning efter konkurs.