anledning att undvika kortsiktiga bolån

Att gå med en kortare löptid inteckning kan leda till betydande besparingar om finansiering av ditt hem. Det finns dock vissa situationer där du inte bör gå med en kortare löptid.

Löptiden för ett bostadslån är en nyckelfaktor när det gäller att räkna ut din totala kostnad. Termen hänvisar helt enkelt till det antal år eller månader det tar att betala av lånet. Den traditionella 30 år inteckning hade en löptid på 360 månader eller 30 år. Det är ett stort ekonomiskt åtagande från din sida.

För många människor, att ansöka om en kortare tid inteckning vettigt. Fler och fler i dessa dagar, ser jag människor som söker 15 och 10 år bolån. Varför? Tja, tenderar man att få en lägre ränta eftersom långivaren har lägre risk eftersom du betalar tillbaka pengarna snabbare. Det finns också stora besparingar på det totala intresset av samma anledning. Nackdelen, naturligtvis, är den månatliga utbetalningen kommer att vara lite mer. Som sagt, det finns också andra tider du bör undvika ett kortsiktigt lån.

Antalet en situation där du bör undvika ett kortsiktigt lån är om du köper en fastighet för investeringar. Med detta menar jag att du tänker sälja den hem i ett par år. Du kan köpa ett renoveringsobjekt övre exempel. I en sådan situation är det föga nytta högre månatliga betalningar i samband med kortare löptid. Eftersom du kommer att sälja i några år, är de besparingar på betald ränta också försumbara. Om du investerar i ett hem för att vända den i några år, försöka få den längsta möjliga tid så att du kan minimera dina pengar bekostnad.

Det andra skälet för att undvika ett kortsiktigt lån har att göra med lånet programmet. Det är kortsiktiga lån som är utformade så att skuld betalas ut med den sista utbetalningen. Vissa kortfristiga lån, däremot, är utformade för att ge dig låga månatliga betalningar i utbyte mot en massiv utbetalning i slutet av perioden. Dessa kallas ballong betalningar, nämligen, kommer den stora majoriteten av det lånade beloppet i slutet av lånet. Dessa ballong lån är mycket farligt. Om du fastnar i slutet av lånet sikt, måste man antingen komma med hundratusentals dollar eller förlora fastigheten. Sådana lån är generellt undvikas såvida du inte har en klar och tydlig exitstrategi.

Allt och alla, kortfristiga lån är generellt en bra idé om du vill spara lite pengar under hela löptiden för lånet och har råd med de ökade månatliga betalningar. Bara se till att du förstår dina mål och vad du får in.