ångra ändringar inteckning värderingsman

Den Hemvärdering uppförandekod som trädde i kraft den 21 maj 2009 är gjort ändringar i rollen som långivare och värderingsmän lika. Med ansvaret för beställning bedömningar nu placerade på långivarna, det ger dem möjlighet att kontakta flera värderingsmän för att få bästa pris. Som ett resultat vissa värderingsföretag anser att de gör mer arbete men betalas mindre pengar. Dessutom värderingsmän reser längre för att ge bedömningarna vilket skapar potential för en analys som kan ligga utanför räckvidden av marknaden på grund av sin ovana i området. Till exempel kan en värderingsman som lever med så lite som 50 miles away är inte bekant med marknadsvärdet av bostäder i området och kan vända på en bedömning som är väsentligt högre eller lägre än andra hus i området

När långivaren anställer en värderingsman som är ganska långt bort från området finns det risk för misstag. Detta kan leda till att husägare att be om en andra bedömning för att säkerställa att de får flest medel för sin omvänd inteckning. De värderingsmän får lägre avgifter än de kostnader för husägare har ökat $ 100 i det senaste året med de flesta av dessa kostnader skulle fördelas mellanhänder. Lämnar långivaren som ansvarar för att anställa en värderingsman kan vara skadligt för både långivare och husägare. Medan en högre bedömning kan vara bra för husägare, kan det också orsaka förödelse om han eller hon bestämmer sig för att sälja eller dör innan hemmet har en chans att regenerera eget kapital.

Det finns också en viss oro för att med långivare beställa bedömningarna det föreligger risk för värderingsmän för att värdera ett hem så att de kan göra affären arbete för både långivare och husägare. Att tvingas att arbeta på detta sätt öppnar dörren till potentiella risker, särskilt om de återvänder en siffra som är högre än hemma är verkligen värt för att skapa affären. Samtidigt som de är tvungna att hålla långivarna nöjda om de vill fortsätta arbeta. Långivare har ingen lojalitet mot en enskild värderingsman därmed kommer de att välja den som laddar minst pengar och kommer att vända i en bedömning som kommer att generera mest affärer för långivaren. Detta gör att vissa bedömare att känna att lagstiftningen kommer att skapa förutsättningar för att öka oetiska värderingsmän samtidigt sätta dem som bedriver rättvisa bedömningar av verksamheten.

Frågor som rör bedömningar är vanliga inom både konventionella och omvända inteckning industrin. Ju längre en värderingsman reser att genomföra en utvärdering desto mer sannolikt är det att ett misstag att uppstå. Medan lagstiftningen var ett försök att stävja inflationen i samband med bedömningen industrin, det finns fler potentiella problem inblandade än det var avsett att lösa. För närvarande vissa människor i Washington försöker fördröja passagen av denna lagstiftning fram till 2011.

En tretton-årig veteran av inteckning industrin, specialiserat Robert Griffin i omvänd inteckningar och har hjälpt över 3000 amerikaner befinner ekonomisk trygghet med en omvänd inteckning. Ägaren av Griffin Financial Mortgage LLC, baserad i Fort Worth, Texas, hans medlemskap inkluderar National Association of Mortgage Brokers (NAMB), Mortgage Bankers Association (MBA), National Reverse Långivare Mortgage Association (NMRLA) och Better Business Bureau (BBB). Robert Griffin är också medförfattare till “62 Senior Moments.” Om du vill ha mer information, ring (866) 683-3690 eller besök Senior Reverse Mortgage.