andra typer av inteckningar

Utöver den traditionella fast ränta inteckning och justerbar ränta inteckning vi alla vet om, finns det några andra typer av inteckning instrument som inte är så väl kända. Den här artikeln detaljer några av de mindre-än-traditionella inteckning metoder.

Jumbo Mortgage: En jumbo är nästan alltid vara en icke överensstämmande lån eftersom det överskrider den låneram som fastställts av Fannie Mae och Freddie Mac. Dessa är de två offentligt chartrade företag som köper bolån från långivare. De gör detta för att säkerställa att hypotekslån pengar finns tillgängliga vid alla tidpunkter runt om i landet. Du ska veta att de småhus limit benchmark förändringar årligen och om du behöver låna mer än detta belopp, behöver du en jumbo inteckning. En jumbo lån har oftast en högre ränta än traditionella lån.

Fördelen med en jumbo inteckning är det tillåter dig att köpa ett dyrare hus. Nackdelen är att du normalt kommer att betala en högre ränta.

Två steg Mortgage: Dessa är några inteckningar som använder vissa delar av både fast ränta och justerbar ränta inteckning. De kan kallas 28/2, 5/25 eller 23/7. En två steg inteckning möjliggör en fast ränta och betalning för en inledande period, följt av en ränteförändring, då en fast ränta och ersättning för återstoden av lånet sikt. Till exempel har en 5/25 en initial fast ränta på 5 år, sedan en justering av hastigheten, och sedan 25 års justerade betalningar.

Balloon Mortgage: En ballong inteckning är rätt för vissa människor, men en dålig idé för de flesta. Bostadsköpare i en ballong inteckning kommer att se lägre priser och betalningar under en viss tidsperiod, vilket kan vara allt från 3 år till 10 år. Vid slutet av den tiden, men har husägaren att betala av den huvudsakliga balans i en klumpsumma. I vissa fall kan inteckningen ändras till antingen en fast ränta eller justerbar ränta lån, men i andra fall kan det inte. En ballong inteckning används oftast för dem som vet att de inte kommer att vara i hemmet för långa, och planer för att sälja det senare är något fast.

Assumable Mortgage: assumable inteckningar inte händer ofta. En assumable lånet görs vanligtvis med säljaren och de bör behandlas med försiktighet. Eftersom de kan vara knepigt, bör du alltid använda sig av en bra advokat innan du sätter in en assumable inteckning.

Detsamma gäller för en annan typ av inteckning kallas säljaren finansiering. Med denna typ av lån, betalar du säljaren direkt istället för att en bank. Fastigheten används ofta som säkerhet för lånet.

Construction Inteckningar: Bygg bolån används när man bygger ett nytt hem är en nyckelfråga. Dessa typer av lån brukar använda en tvåstegs upplåning systemet. Husägaren får betala högre räntor under byggtiden. Då husägaren kan gå igenom en andra stängning vid vilken tidpunkt lånet vanligtvis konverterar till en mer traditionell, långsiktigt fast ränta lån.