andra hem inteckning – vad kommer det att kosta mig

Du har hittat din dröm andra hem och har börjat sökandet efter ett andra hem inteckning. Det är så spännande, är inte det? Och det är lätt att vara Starry eyed, rusar in i saker utan att tänka allt. Men du måste göra dina summor ordentligt. Du måste se till att du har mycket klart vad den andra hem inteckning kommer att kosta dig bortsett från inteckning avgifter och din månatliga betalningar.

• Deposition. Detta är den huvudsakliga kostnaden att överväga. Det är mycket ovanligt att en långivare kommer överens om en 100% inteckning på ett andra hem, eller till och med 90%. Det maximala lånebeloppet är vanligtvis 75-80 procent av köpeskillingen för den andra fastigheten. Detta innebär att du kommer att behöva hitta minst 20% av köpeskillingen. I själva verket, den större insättning du kan ge, desto bättre. Det är troligt att möjliggöra mer förmånliga villkor på inteckning, såsom lägre räntor, tillgång till rabatterade perioder etc. Ett sätt att göra detta är genom equity release på din huvudsakliga bostad. Även om du inte har tillräckligt med eget kapital för att finansiera hela köpet, är det en bra idé att använda equity release för att åstadkomma en så stor insättning som möjligt.

• Juridiska kostnader. När du arrangerar ett andra hem inteckning, är det ännu viktigare att använda en advokat än det är när du köper din huvudsakliga hem. Det kommer sannolikt att finnas alla möjliga okända storheter när du köper i ett okänt område. Men se till att du väljer en advokat som specialiserat sig på överlåtelsehandlingar, snarare än att bara plocka en på måfå. Det är förvånande vad elementära misstag vissa advokater kan göra! Och glöm inte att du kommer att betala inte bara den advokat avgifter men marken avgifter registret och avgifter Sök i tillägg.

• Värdering / enkät. Långivarna i ditt andra hem inteckning kommer att ordna en värdering undersökning och lägga till kostnaden för ditt lån. Om du verkligen ont om kontanter, kan du göra med detta. Men det är verkligen lämpligt att ordna egen hand också. Värderingen Undersökningen kommer inte nödvändigtvis göra dig uppmärksam på allvarliga strukturella problem – det är bara för att tillfredsställa långivaren att hemmet har en tillfredsställande andrahandsvärde.

• Stämpelskatt. Du kommer inte undan stämpelskatt inte huset du köper går för mindre än £ 125.000 vilket är mest troligt i dessa dagar. Stämpelskatt börjar vid 1% av köpeskillingen och går upp till 3% om priset är £ 250.000 eller mer – det faktiskt kommer till en hel del pengar!

Det viktiga är att när du arrangerar ditt andra hem inteckning du faktor i alla dessa kostnader från början. Om du blir för ivrig med all den spänning och inte ta dessa kostnader i beräkningen, kan du vara i för några otrevliga chocker senare i processen.