andra hem inteckning måste vara flexibla

Efterfrågan på fritidshus har aldrig varit högre. Vare sig för ett fritidshus, en dyna i stan eller tillmötesgående student son eller dotter, är fler och fler människor söker efter den andra fastigheten. Men eftersom priserna stiger, fler och fler människor undrar vad är det bästa sättet att ordna ett andra hem inteckning.

I själva verket, om du letar efter ett andra hem inteckning, bör du panik för mycket. När efterfrågan ökar, finns det ett ökande antal alternativ. Det bästa råd är – vara flexibel. Titta på allt som finns där ute och inte vara bunden till en eller två traditionella alternativ.

Till exempel, numera är det allt möjligt att erhålla ett andra hem inteckning på liknande villkor som det på ditt första hem, snarare än att ha alla typer av särskilda villkor införs. Du kan också remortgage ditt första hem för att samla medel för din andra egendom – din långivare kommer bara att behöva veta att du har en inkomst som är tillräcklig för att stödja både bolån.

Men som ett alternativ till någon av dessa, blir det allt möjligt att dela upplåningen mellan de två fastigheterna. Så du behöver inte höja alla andra hem inteckning i en fastighet.

Så vad är fördelarna och nackdelarna med det här?

Om du höjer den totala andra hem inteckning i en fastighet, kommer det att bli billigare i form av avgifter. Men, å andra sidan, om det skjuter det totala lånet till över 75 procent av värderingen eller köpeskillingen, kommer det att medföra högre räntor och avgifter utlåningsräntorna. Så de besparingar för att undvika dubbelarbete skulle omintetgöras.

“Dela upp” kan ha fördelar om du hoppas på att släppa ut den andra egenskapen för en del av året – även om det är främst för eget bruk. Du kan ställa in räntekostnaderna för den del av den andra hem inteckning mot intäkter från hyra ut, i skattehänseende. Men se till att du talar med långivaren eller en mäklare först, för att kontrollera att låta tillåts enligt villkoren för lånet.

Slutligen är en annan fördel att dela att det gör att du kan utnyttja både återbetalning och amorteringsfria bolån. Din inteckning i ditt huvudsakliga hem är sannolikt att en återbetalning inteckningar. Men är ditt andra hem inteckning mycket mer sannolikt att vara ett intresse som bara lån. Detta håller betalningar lägre, och du har fler alternativ för återbetalning av kapitalet.

Dessa dagar finns det gott om alternativ för ditt andra hem inteckning. Prata med din mäklare att ta reda på vad som är bäst för dig.