andelslägenhet lån riskreduktion kan skapa fler problem

Medan den nuvarande ekonomiska krisen har säkerligen varit åtminstone delvis orsakas av effekterna av de fattiga restriktioner på bolån och bostadslån för en mängd olika typer av fastigheter, har bostadslån sett en pendel swing som hotar att göra den ekonomiska återhämtningen snarare svårt åtminstone i sfären av lägenheten inköp.

I det förflutna och i att bygga upp till vår nuvarande ekonomiska kamp, ??inteckningar för en mängd olika typer av bostäder var ganska lätt att få även om du var en särskilt dålig risk för långivarna. Många av de bostäder köpte med dessa riskfyllda lån är nu tillbaka på marknaden som avskärmad och bank ägda fastigheter.

I dagsläget är dock pendeln svänger markant till den andra sidan av utlåningen logiska, åtminstone för bostadsrätter. Långivare gör det mycket svårare att få ett lån för att köpa bostadsrätter för att minska risken för denna typ av lån, condos generellt är en högre risk än en enda familj bostad till att börja med. Så, finns det några strikta krav för att undvika mycket av det risktagande av långivare med endast godkänna bostadslån där köparen köper in en byggnad där 51% är ägare ockuperade, vid maximal endast 10% av de lägenheter kan ägas av en enda investerare, måste köparen lämna en 25% handpenning, och andra stela bestämmelser om lägenheten byggnaden.

Byggnader med en hög andel av utmätningar eller uthyrning är svårare att få lån till följd av högre risker som är förknippade med dem och risken för fallande fastighetsvärden när condo priserna skurits ner med ägare som är desperata att sälja.

Priset på lägenheter har minskat ganska mycket tydlig över hela linjen med nästan 20% från förra året. På vissa ställen, har år av overbuilding gjord för en övermättad marknad som dubbelt kämpar eftersom det finns bara färre köpare att köpa in överskottet av enheter.

Syftet med de nya trenderna i lägenheten utlåning är att hjälpa rätta för slarviga risktagande som bidrog till att orsaka den ekonomiska krisen, men det kan vara för långt för en pendeln svänger för att faktiskt vara till hjälp. Vad behöver hända för att stödja den ekonomiska återhämtningen är inte bara att det ska finnas mer ekonomiskt ansvarsfull utlåning men ökad försäljning totalt. Den brist på utlåning för condo försäljning gör det svårare för någon att köpa dem, vilket gör att fler byggnader där människor inte kan få lån för att köpa in. Detta skapar en ond cirkel som vi förhoppningsvis kan dra sig ur innan den gör lägenheten fastigheter situationen värre.