amorteringsfria lån kan köpa fler hus och mer problem

De sprider sig som en löpeld – amorteringsfria bolån verkar vara ett universalmedel för stigande huspriser och inkomster som inte kan riktigt komma ikapp. Du kan köpa “mer house” och har en låg inteckning betalning och ett stort skatteavdrag. Vem skulle inte vilja ha en, eller hur?

Tja, är ett stort antal konsumenter att få in dessa lån när de inte borde. Amorteringsfria bolån fungerar bra för vissa individer och är farliga för de flesta andra, men antalet amorteringsfria lån ökar snabbt.

Ta en titt på San Diego. Under 2004 hade nästan hälften av de inteckningar krävs amorteringsfria betalningar i de första åren enligt en studie som utförts av LoanPerformance, en San Francisco – baserad fastigheter informationstjänst. Kan detta ha något att göra med bostadsmarknaden? Du satsar det gör. Är bostadspriserna stiger snabbare än lönerna och inkomster? De är säker. Så hur ska man tänkt att ge ett hus i en sådan dyr bostadsmarknaden? Du gissade det – ett intresse som bara lån.

Intresset bara-lånen ursprungligen syftar till mer sofistikerade investerare som ville utnyttja sin inkomst genom omledning vad som skulle ha varit den huvudsakliga delen av sin betalning till högre avkastning investeringar som överstiger tullsatsen i deras hem uppskattning. Dessa typer av investerare har oftast fler tillgångar och finansiell disciplin än de flesta och är därför inte så sannolikt att få in så mycket problem med ett sådant lån.

Idag är amorteringsfria lån utnyttjas av låntagare som försöker utnyttja skuld. Vad de gör är att få mer skuld för sina pengar, de är lånar mer pengar men att hålla sina betalningar lågt (inledningsvis) i syfte att konkurrera med andra köpare på säljarnas marknad. Här är några av de potentiella faror som möter sådana låntagare:

• Om den huvudsakliga balans inte reduceras, än ingen rättvisa byggs, och om huspriserna är stillastående under endast intresse-period och låntagaren måste sälja, måste han kunna betala försäljningskostnader ur oavsett eget kapital finns i huset, om det finns någon. Kom ihåg, hypotekslån avskrivningar är i låntagarens kontroll, är uppskattning inte.

• Om det finns en nedgång i bostadspriserna, kan låntagaren hamna “upp och ner”, vilket innebär att inteckning balans på fastigheten skulle kunna hamna högre än fastighetens marknadsvärde. I detta fall skulle låntagaren att ansvara för försäljningen och resterande inteckning balans vilket kan leda till utestängning.

Amorteringsfria bolån vettigt för låntagare:

• som har säsongsbetonade inkomster eller tjäna provision och / eller bonus och har en önskan att betala om de viktigaste när det passar.

• uppåt mobila individer som förväntar sig att tjäna mer inom några år och vill köpa “mer house” tidigt snarare än senare.

• som har för avsikt att investera sina kassaflöden i högre avkastning investeringar eller betala ner dyra skuld.

Se till att du vet vad du får in med ett intresse som bara lån. Rådgör med din inteckning mäklare eller långivare att veta vad de möjliga konsekvenserna kan bli, och vara säker på att du får det lånet av rätt anledningar. Så småningom, vill du äga ditt hem, och det är bättre att planera på att förr än senare.