Alternativet vapen – när de är ett bra val

En option ARM (justerbar ränta inteckning) erbjuder fyra olika betalningsalternativ för låntagare varje månad. Syftet med dessa lån är att sänka avbetalning och ge mer flexibilitet till låntagare. Det första alternativet är uträknad med en trettio bord års amortering, det andra valet beräknar betalningar baserade på en femton år amorteringsplan, den tredje är ett intresse som bara betalningsalternativ som inte minskar lånebeloppet alls och det fjärde alternativet kräver ett minimum betalning. Den minsta betalningen beloppet beräknas på ett ofta konstlat låg initial ränta. Tyvärr kan detta vara ekonomiskt förödande eftersom när räntan stiger, inte den månatliga betalningen inte täcker de faktiska kostnaderna för upplåning och gapet läggs till i principen. Detta innebär att lånebeloppet växer och låntagare kan hitta sig själva på grund av betydligt mer än de ursprungligen lånat. Detta kallas negativ amortering.

Alternativ armarna kan lämpliga lån för investerare som planerar att vända sina fastigheter för snabb vinst eller villaägare som planerar att refinansiera på kort sikt, men de kan vara ett riskfyllt val för köpare som vill köpa ett hem som skulle vara över sina tillgångar med hjälp av traditionella lån. Många nya låntagare som befinner sig i allvarliga ekonomiska problem som ett resultat av att använda ett alternativ ARM att köpa sina hem och allt fler förlorar sina hem till följd.

Medan den “minsta betalning” alternativet kan orsaka en blow-out på din inteckning balans, kan den andra armen alternativen leder till en betalning kris eftersom dina betalningar kan öka dramatiskt med räntehöjningar. Med tanke på att de flesta människor som väljer en inteckning Option ARM göra det eftersom de inte har råd att låna med ett traditionellt lån, kan dessa betalningssätt höjningar leder till utestängning och även konkurs.

Innan du väljer att låna med en Option ARM, är det mycket viktigt att förstå villkoren för lånet och därmed förbundna risker. Om du inte har råd ökar din månatliga betalning eller behöver en lägre betalning för en lång tid, ta inte ut ett alternativ ARM. Men om du tänker lämna över egendomen snabbt eller behöver lägre löner för en kort tid och sedan kan refinansiera, kan ett alternativ ARM vara ett bra val.