Alternativet vapen är inte för alla

När du söker efter en Florida inteckning, har du många alternativ. Om du inte är bekant med alla de inteckning val du har, är det definitivt värt din tid att lära sig fördelarna och nackdelarna med varje så att du kan välja den Florida inteckning som känns bäst för din situation.

En inteckning alternativ som du kan kvalificera kallas ett alternativ ARM. Det är en justerbar sats inteckning som ger dig “alternativ” för att variera mängden dina amorteringar från månad till månad.

Friheten att betala så mycket eller så lite mot din månatliga inteckning låter mycket lockande och det är, så länge inteckning sköts på rätt sätt. Problemet med Option vapen är att de många termer och frekventa perioder justering kan vara förvirrande och inte alla är en bra kandidat för denna typ av inteckning. Här är lite information som är utformad för att hjälpa dig att avgöra om en Option ARM vettigt för dig.

Negativ amortering

Förmodligen den största enskilda orsaken till att människor får problem med Option Arms är negativ amortering. I grund och botten vad detta innebär är att din inteckning faktiskt kan växa sig större. Med de flesta andra inteckning alternativ, minskar din inteckning princip med varje inbetalning du gör. Detta kan hända med en option ARM för så länge du motstå frestelsen att göra minsta eller ränta endast betalningar.

Men när man inte gör en tillräckligt stor månatliga inteckning betalning för att täcka hela beloppet av ränta, blir det brist läggs tillbaka på inteckning princip balans. Ett par hundra dollar läggs tillbaka på inteckning sannolikt inte kommer att leda till ekonomisk ruin.

Men när en låntagare upprepade gånger gör bara den minsta betalningen, kan principen balans växa snabbt ganska stora. Och så kan de månatliga betalningarna eftersom den ökade principen ökar mängden ränta varje månad. Tyvärr är det lätt att falla in i ett mönster av att göra avbetalning lika med den minsta grund, eftersom detta belopp är normalt flera hundra dollar mindre än en helt indexerade betalning.

omarbetning

En option ARM är inte heller ett bra alternativ är du planerar att stanna kvar i hemmet i mer än 5 år. Det beror på i början av året 5 (och oftast var 5 år därefter), är denna typ av inteckning omräknats. Med andra ord, är den ränta som har varit underbetalda under de senaste månaderna lagt på inteckning balans och sedan månatliga inteckning betalningar räknas. Det är vid den punkten att månatliga avbetalning på Alternativ armarna brukar skjuta i höjden och bli för dyr för många.

Alternativ Armarna ska aldrig användas som ett sätt för en köpare att köpa fler hem än han eller hon har råd med, antingen så om det är något du funderar på, glöm det! Initiala räntor på Alternativ armar är otroligt låg och det låga hjälper många kvalificera sig för högre lånebelopp. Men när inteckning justerar eller är omarbetning, en låntagare vars inkomstnivå har inte ökat oftast kommer att ha problem med att göra de högre avbetalning.

Och slutligen, inte förklara inteckning mäklare inte Alternativ armarna korrekt. Oftare än inte, kommer de att sälja 1,75% ränta istället för att förklara det helt indexerade ränta.