alternativ till avskärmning Hur kan jag undvika foreclousre

Tanken på avskärmning är nog att skicka alla husägare i panik. Men i motsats till tro, betyder starta avskärmning processen nu i en återvändsgränd. Från den dag du får ditt meddelande om uppsägning, att du alltid har alternativ, och ju tidigare du agerar, desto lättare är det att komma tillbaka på rätt spår.

De två vanligaste sätten att stoppa avskärmning är en kort försäljning och ett lån modifiering. Båda har sina egna fördelar och nackdelar, och det är viktigt att välja rätt väg utifrån din situation beroende på om du planerar att behålla eller sälja din bostad. Denna guide visar dig båda alternativen och hur de kan hjälpa till.

Alternativ 1: lån modifiering

Den största fördelen med lån modifiering är att du får behålla ditt hem och fortsätta din inteckning på mer bekväma villkor. Det fungerar genom att ändra dina inteckning termer för att sänka din månatliga betalningar, så att du kan ha råd att göra din månatliga betalningar igen. Detta alternativ är bäst för villaägare som har goda betalningsvanorna men föll bakom på grund av oundvikliga svårigheter.

Hur fungerar det?

I ett lån modifiering, arbetar du med en advokat som kommer i princip att guida dig genom programmet. Din lån modifiering advokat kommer att börja med att utvärdera ditt fall och avgöra huruvida en inteckning ändring kommer att fungera för dig. Det är viktigt att prata med en bra lån modifiering advokat som kan helt förstå din situation.

När du är kvalificerad, de ska be om några ekonomiska dokument slutföra din förhandling paket. Dessa inkluderar oftast bevis på inkomst (lön Män, w2 former, etc), kontoutdrag och en umbäranden brev som förklarar din förfrågan och hur du hamnade på efterkälken. De ska gå igenom dina dokument för att se om det finns några lagöverträdelser (RESPA och TILA) som kan användas som maktmedel.

Efter det är din ansökan och din advokat börjar förhandlingarna. Detta är den viktigaste delen av lånet ändring processen. Väntetiden beror på hur din bank svarar och om de gör ett rimligt erbjudande. Din advokat kommer att hålla förhandla tills du når den bästa överenskommelsen lån modifiering med din långivare.

Slutligen, är ett lån modifiering erbjudande skickas till dig för godkännande. Förändringen kan vara en förlängning av ditt lån sikt en övergång från justerbar till fast ränta, en lägre ränta, eller en minskning av kapitalbeloppet. Det beror helt på din situation och hur väl din advokat kan förhandla.

Hur att kvalificera

Någon i ekonomiska problem kan kvalificera sig för ett lån modifiering. Men varje långivare sina egna normer, och du kanske vill kolla med er för att se om du är berättigad. I de flesta fall behöver du minst en inkomstkälla och giltigt bevis på dina svårigheter. Exempel på acceptabla umbäranden inkluderar arbetslöshet, sjukdom eller dödsfall i familjen, och militärtjänst. Du måste förklara detta i detalj i brevet umbäranden så att din bank kan helt förstå ditt fall.

De kommer också att undersöka dina ekonomiska dokument för att se om du kan hantera dina lån när den är modifierad. Det är bäst att ha minst två månaders betalning sparat upp när du är godkänd, och en katastroffond för att täcka upp om du halkar efter igen.

Alternativ 2: blankning

En kort försäljning är när du säljer ditt hem och din bank går med på att erhålla avkastning, även om det är mindre än det belopp som betalas på lånet. Nackdelen är att du fortfarande förlora ditt hem, och din långivare kan ge dig en snäv tidsram på sig att hitta en köpare. En kort försäljning är fortfarande skadligt för din kredit, men det är lättare att städa upp än en avskärmning som blir kvar på posten i upp till tio år.

Hur fungerar det?

Den korta försäljningsprocessen startar när du kontaktar din långivare och göra ditt förslag. Du kanske vill kontakta en advokat i förväg för att hjälpa dig att prata med din långivare, och hjälpa dig att kartlägga din försäljning planen. När din långivare har gått med på att sälja, kommer du utfärda ett brev bemyndigar dem att släppa information om din inteckning och egendom till investerare och potentiella köpare.

Detaljerna presenteras i ett dokument som kallas en uppgörelse uttalande. Detta inkluderar den föreslagna försäljningspriset, återstående saldot på hypotekslån, och alla tillhörande kostnader, såsom provisioner och kostnader stängning.

Som med ett lån modifiering, behöver du även en umbäranden brev som förklarar din situation och vilken typ av inteckning hjälp du vill ha. Din bank kommer att verifiera dina påståenden med vanliga ekonomiska dokument, som du också tillhandahåller. När du väl har bedömts, kommer din långivare kontakta en tredje part (oftast en mäklare) för att undersöka ditt hem och kontrollera dess marknadsvärde.

När du hittar en köpare, tar den korta försäljningen plats och behållningen går till din långivare. Resten av lånet skrivs av, så effektivt att du får en rabatt. Observera att de besparingar kan vara skattepliktig. Kontrollera med en advokat och revisor för att se om det finns några skulder.

Hur att kvalificera

Kraven för en kort försäljning kan variera från långivare till långivare. De flesta av dem har att göra med din typ av umbäranden och marknadsvärdet på din bostad. Innan du ansöker, kolla din lokala listor för att se om ditt hem marknadsvärde har sjunkit. Det borde vara värt mindre än den balans som du är skyldig din långivare. Du bör också ha ett giltigt svårigheter som kan verifieras i dina ekonomiska dokument.