alternativ för inteckning hjälp för husägare inför avskärmning

Under de senaste åren har en hel del villaägare fann sig i behov av lite avskärmning hjälp. Med hög arbetslöshet och frysta löner, är fler människor att hitta göra sina betalningar svårare varje månad. Prioriteringar måste ställas in och den främsta man behöver vara mat för familjen. Och långivare verkar inte vara riktigt välvilligt inställd till människor i nöd. Låt oss ta en titt på vilken typ av hjälp finns där ute.

För de lyckliga som inte bor i områden med fastighetsvärdena faller som stenar, kanske refinansiering vara lösningen på deras problem. Om en ägare köpte sitt hem när bolåneräntorna var höga, då de skulle kunna refinansiera sina lån till en lägre ränta. Detta skulle innebära att betalningar lägre och för vissa är detta precis vad de behöver.

Men finansiella institutioner är mycket tveksamma till att refinansiera alla som har varit permitterad under den senaste tiden. Även med ett nytt fast jobb, kan deras kreditvärdighet har påverkats av missade betalningar. Men det finns en punkt av goda nyheter. Den federala regeringen har gjort miljarder dollar i bistånd för att hjälpa dessa banker komma över sina nerver och ge inteckning hjälp till dem som behöver det.

Sedan finns de olyckliga. Miljontals människor bor i hus som är belägna i områden där hemma värden har rasat som stenar från en klippa. I vissa områden har sjunkit över 20% under de senaste två åren. För de människor som köpte när priserna var höga, sprang lycka. Många av dem är skyldiga mer på sina lån än vad fastigheten i sig är nu värd.

Och så finns det en irriterande bit av affärer med bostadsinstitut. De vill oftast att få alla sina investeringar tillbaka med ränta. Om en av de olyckliga husägare efter med sina betalningar, de har några alternativ. Sälja sin egendom kommer inte ta in tillräckligt med pengar för att betala av långivaren. För dem, behöver inteckning hjälp att komma i vägen för inteckning ändring. Detta är när långivaren ändrar villkoren för lånet för att hjälpa husägare.

Vilka andra typer av inteckning hjälp finns där ute? Tja, om husägare kan hitta någon som är villig att köpa deras hem, men inte till ett pris som kommer att betala långivaren, skulle de kunna förhandla fram en kort försäljning. En kort försäljning är när en llender, går med på att förlåta någon summa pengar fortfarande skyldig på en inteckning gång ett hem försäljning är slutgiltig. De flesta inteckning företag, inte kommer att gå med på detta om de inte har några andra alternativ. Men kostnaderna för avhysning och avskärmning kan vara ett bra sätt att argumentera för det. Och det finns konsekvenser för ägaren. Skatter kan bero på IRS för det belopp förlåten av banken. Ett annat alternativ skulle kunna vara att se om de kan hyra hem} ut till ett belopp som kommer att täcka sina lån och skatter.