alternativ för att undvika utestängning

I dagens marknad, utmätningar är på uppgång. Vi ser rapporter i nyheterna dagligen om den ökande andelen utmätningar i hela landet. Enligt Bloomberg.com, säger Fannie Mae VD Daniel Mudd … “huset nedgången kommer att pågå längre än nästa år, dra ner bostadspriserna och ökande kreditförluster. Vi tror inte att vi slår en botten förrän i slutet av 08 och då vi har lite tid att arbeta oss tillbaka upp igen. ”

Många branschexperter skylla på “subprime” utlåning, men vi ser nu villaägare med “prime” lån lån även inför avskärmning. En finansiell nedgång kan drabba vem som helst när som helst. Om du är i ekonomiska problem och kan inte göra din inteckning betalningar du har alternativ. Du behöver inte förlora ditt hem.

Den goda nyheten är att långivarna inte vill att ditt hem, de vill ha dina pengar och vinster från din ränta. Om du står inför avskärmning agera nu genom att fråga din långivare om följande alternativ:

lån modifiering

Ett lån modifiering förändrar permanent villkoren i det ursprungliga meddelandet. Hypotekslån modifiering kan innefatta minskande räntan, åter amortizing återstoden, eller förlänga lånetiden. Lån modifiering är också kallad som ett träningspass eller omstrukturera. En av de största fördelarna med lån modifiering över alternativa avskärmning alternativ är att räntan kan ändras för att sänka din månatliga betalningar till en som du kan bättre råd. Du kommer antagligen behöva begära detta alternativ eftersom långivarna inte gillar att sänka räntan eftersom den påverkar deras vinster. En annan fördel med hypotekslån modifiering är att den stannar betalningsförseningar rapportera till kreditupplysningsföretag. Det ger dig en ny start likt en refinansiering. Du kan ha det om du har återhämtat sig från en ekonomisk bakslag. När du begär en ändring av lån du kommer att krävas för att ge ekonomiskt dokumentation tillsammans med en umbäranden brev om orsaken till dina kortsiktiga ekonomiska svårigheter. Den svårigheter brev kan innehålla oväntade kostnader för läkarvård eller förlust av inkomst och även hur dessa förhållanden nu har ändrats, till exempel ett nytt formulär inkomst osv

fördragsamhet

Tålamod är en överenskommelse mellan låntagaren och långivaren som återinför brottsligt lånet genom utbetalning av ett engångsbelopp eller en betalningsplan under en tidsperiod, vanligtvis inte mer än 12 månader. Långivaren kan lägga beloppet i efterskott till inteckning betalning för en kort tid tills beloppet i efterskott bringas ström. Beroende på omständigheterna, kan långivaren kan du förhandla fram ett tillfälligt upphävande av dina amorteringar, bortsett eventuella betalningar i efterskott eller, långivaren, kan medge en minskning av din inteckning betalning. Som med lån modifiering du kan behöva bevisa att vad som än orsakat din ekonomiska svårigheter är kortsiktigt och att du nu kan göra utbetalningar i tid. Nackdelen med tålamod är att den inte bevarar din kredit. Din inteckning betalningar kommer att fortsätta att redovisas som “betalade sent” tills du anpassa gällande din totala beloppet i efterskott.

partiell fordran

Din långivare kan ha möjlighet att arbeta med dig för att få en engångsbetalning från FHA-försäkringskassan för att få din inteckning ström. Ditt lån måste FHA försäkrade.

kvalifikationer:

Ett. Ditt lån är minst 4 månader brottsligt men inte mer än 12 månader brottsligt;

2. Du har möjlighet att börja göra fullständiga avbetalning.

När din långivare filer en partiell krav, kommer det amerikanska Department of bostäder och stadsutveckling betala din långivare det belopp som behövs för att få din inteckning ström. Du måste utföra en revers, och en Lien kommer att placeras på din egendom tills skuldebrevet betalas i sin helhet. Skuldebrevet löper utan ränta och förfaller när du betalar av den första inteckning eller när du säljer fastigheten.

blankning

Långivaren kan du sälja huset för mindre än det utestående lånebeloppet, tar intäkterna och förlåter alla kvarvarande skulden. Din kredit kommer inte speglar en avskärmning.

kort refinansiera

Långivaren förlåter en del av din skuld och refinansierar resten till ett nytt lån.

hårda pengar lån

Refinansiera med en “hard money” lån. De räntor och avgifter är extremt hög och brukar innebära en privat långivare. Normalt en kortsiktig lösning för att köpa dig tid att sälja ditt hem eller hitta mer förmånliga refinansiering villkor samtidigt undvika avskärmning.

hypotekslån försäkringsskada

Din långivare kan ha möjlighet att arbeta med dig för att få en engångsavgift lån från din inteckning försäkringskassan för att få din inteckning ström. Du skulle bli skyldig att betala tillbaka detta lån till försäkringsbolaget över tiden.

handling-i-stället för avskärmning

Som en sista utväg kan du ha möjlighet att frivilligt “ge tillbaka” din fastighet till långivaren. Du kommer inte att kunna bo i ditt hem, men det är inte lika skadligt för din kreditvärdighet som en avskärmning. Det här alternativet är endast tillgängligt om det inte finns några andra panträtt eller domar på fastigheten.