alternativ för att undvika avskärmning

Om du sitter bakom i att göra din inteckning betalningar, kan du långivaren börja vidta rättsliga åtgärder för att få de pengar de är skyldiga. En åtgärd som de kan ta driver avskärmning på ditt hem. Detta är den process genom vilken en långivare hävdar en fastighet, säljer den (oftast på en auktion), och håller intäkterna.

Utestängning är en skrämmande och smärtsam möjlighet för människor som kämpar för att göra sin avbetalning. Lyckligtvis finns det åtgärder du kan vidta som kanske kan hjälpa dig att undvika det. Beroende på omständigheterna, kan något av följande vara ett lönsamt alternativ för dig:

Blankning – Du kanske kan förhandla fram en kort försäljning med din långivare. Detta innebär att du kommer att sälja din bostad själv, troligen för mindre än du fortfarande är skyldig på din inteckning. Även om det finns långsiktiga ekonomiska konsekvenserna av en kort försäljning, de är generellt mindre än konsekvenserna av en avskärmning.

Inteckning refinansiering – Det är processen att omförhandla din inteckning med din långivare. Till exempel kanske du kan minska dina regelbundna utbetalningar genom att förlänga den tid som du kommer att betala dem.

Deed i stället för avskärmning – Detta innebär att du kommer att vända dådet i ditt hem över bolåneinstitutet. Tyvärr innebär det att ge upp ditt hem, vilket kan vara en smärtsam process. Däremot kan det hjälpa dig att undvika de effekter som en avskärmning kommer att ha på din kredit värdering.

Naturligtvis finns det inga garantier för att ett av dessa alternativ kommer att fungera för dig. Dock kan dessa alternativ vara värt att forska om du inte till fullo återbetala din inteckning.