alternativ arm inteckning

Om du aldrig har hört talas om en alternativ arm inteckning, är du inte ensam. Den något udda inteckning är ett ganska nytt och något off-the-slagen-path lån produkt, och är i huvudsak paketeras som ett praktiskt verktyg för att hantera din månatliga inteckning betalningar. Mortgage företag introducerade Option Arm som ett sätt att ge låntagare med flexibilitet och kontroll över sina lån betalningar och att hjälpa dem att kreativt organisera sina hushållens budgetar.

De muttrar och skruvar av hur denna typ av inteckning verk är i princip samma, och koka ner till detta:

Varje månad, innan du skickar in din månatliga betalning, har du möjlighet att välja den avbetalningsplan som fungerar bäst för dig.

Dina val kommer vanligtvis numrera 3-4 olika sätt du kan betala. Till exempel kan du få dessa val:

Betala minsta betalning endast. Det betyder oftast att du bara betalar en del av räntan, och ingen huvudman.

Betala bara din månatliga ränta, baserad på en 30-års avskrivningstid.

Betala ditt kapital och ränta, baserad på en 15-års avskrivningstid.

Betala din amortering och ränta baserad på samma schema av månatliga betalningar som du normalt skulle förvänta sig att få med ett 30-årigt lån.

Många människor som är bekanta med Option ARM inteckning vilja jämföra det med hur en kreditkortsbetalning planen är strukturerad. Du kan ha ett företag kreditkort som gör att du kan betala den minsta betalningen enbart, eller betala av ditt saldo i sin helhet. Eller du kanske kan välja vilken summa du vill betala, mellan minimum och maximum. En option ARM erbjuder liknande alternativ, men för en inteckning.

Fångsten är att när du bara göra den minsta betalningen, kommer din huvudsakliga balans stiga. Låt oss säga att du gör en minsta betalning på $ 800, men den ränta som beräknas på ditt lån för att viss månad är lika med $ 1,000. Din inteckning företaget kommer please skillnaden (200) på den huvudansvarige, så om du fortsätter att betala ett minimum, kommer din huvudsakliga bli större, inte mindre.

Den Option ARM är bra för vissa människor i vissa situationer, men kan inte vara lämpligt för andra. Denna typ av lån är särskilt praktiskt i situationer där du har ont om pengar för en månad eller två. Kanske du betalar för ett bröllop, tillbaka till skolan kläder, eller julklappar. Du kan betala mindre på ditt Option ARM för en månad eller mer, och använda de extra pengar för övriga utgifter. Efter dina utgifter kommer tillbaka till det normala, kan du välja ett annat alternativ, och bidra med mer pengar till att betala av din räntor och amorteringar. Varje gång räkningen kommer, du väljer vilka betalningssätt som passar dig bäst, så alternativet arm sätter dig i förarsätet genom att du kallar skotten varje månad.

Optionwide bostadslån ger fastighetskrediter till varje bostad och husägare med alla typer av kredit-och finansieringsbehov. För mer information om fördelarna med ett lånelöfte besök oss på http://www.Optionwide.com.