allt om omvänd inteckning

En omvänd inteckning är bara för människor som äger sina hem. Dessa husägare kan göra en omvänd inteckning för att lindra ekonomiska problem de har eller att använda pengarna som uppehälle. För att vara berättigad till en omvänd inteckning, måste du vara över 62 års ålder.

Intressant som det låter, är en omvänd inteckning ett lån mot ditt hem som du inte behöver betala tillbaka så länge du bor i huset. Du kan i princip så vad du vill med pengarna plus summan du mottagaren inte är skattepliktig, och kommer inte att påverka din rätt till social trygghet eller Medicare.

Låntagaren har möjlighet att besluta hur man bäst kan ta emot dessa pengar, antingen som ett engångsbelopp eller en regelbunden månatlig utbetalning. Det omvända inteckning kan också ordna en kredit och tas ut och när det behövs. Du kan även använda en kombination av alternativen ovan passar ditt intresse.

Det finns inget minsta inkomst som krävs eller begränsningar kredit, men låntagaren måste betala av alla befintliga bolån med de pengar de får med den omvända inteckning och om nödvändigt, använda personliga medel samt för att göra det. FICO betyg är irrelevant och din kredit historia är inte viktigt att ta upp en omvänd inteckning. Du kan delta i en gratis personlig rådgivning för att lära sig mer om omvänd inteckning din behörighet.

Men om du har kvar pengar på kontot efter det månadsskifte, kommer det att behandlas som likvida medel och är skattepliktig. Detta kommer att påverka din chans att få en omvänd inteckning. Också, som en omvänd inteckning låntagare, måste du inte vara sent eller missar någon återbetalning eller skatt och försäkring betalning.

Visst måste det finnas en hake till ett lån som “behöver ingen återbetalning”, så länge som ägaren vistelse i den premissen. Fångsten kommer i form av att sälja huset efter att ägaren har dött för att betala tillbaka det belopp som är lånat. Om det blir över medlen från försäljningen av fastigheten efter avdrag lånebeloppet, kommer denna summa att ges tillbaka till arvinge av ägaren. Annat än att, kan ägarens familjemedlem ta ut en refinansiera lån för att betala tillbaka det lånade beloppet utan att behöva se