allt om ingen insättning inteckningar

Property överkomliga är på en all-time low. Det verkar knappast som en månad går utan ny statistik släpps om sjunkande överkomliga bostad. Men trots allt jämmer och elände, det finns olika system för att hjälpa människor att få en fot på fastigheten stege utan att kräva en stor insättning, t.ex. ingen insättning inteckningar.

Ingen insättning bolån har lån till belåningsgrader på 100% eller mer. Detta innebär att ingen kontant deposition krävs från låntagaren, eftersom den egendom som de köper kommer att köpas i sin helhet med hjälp av inteckning medel.

Detta är särskilt användbart för första gången-köpare som får kämpa för att rädda för kontantdeposition krävs vanligtvis på mer traditionella inteckning produkter.

Med den genomsnittliga bolåneräntan nu står vid nästan fyra gånger en sökandes lön, och stigande, spara för en handpenning på 10% eller mer av fastighetens värde är en svår uppgift.

Trots den uppenbara fördelen av att inte behöva spara för en insättning, ingen insättning bolån har vissa brister som måste beaktas.

Den första nackdelen med ingen insättning bolån är att de lockar högre räntor än vanliga inteckning produkter. Långivare uppfattar att ingen insättning inteckningar medför en extra risk eftersom fastigheten inte kommer att ha någon eget kapital vid köp.

Detta innebär att om husägaren standard på sina lån och långivaren är tvungen att återta och sälja fastigheten vid en rabatt, kan de inte återkräva hela balansen i no deposit inteckning.

En annan nackdel är att ingen insättning bolån är oftast bara tillgängliga för sökande med en ren kredit historia och en stadig inkomst. Detta kan hindra många potentiella sökande eftersom negativa kredit är ganska vanligt och många människor har oregelbundna arbetstider.

Slutligen, det finns bara ett fåtal långivare som erbjuder ingen insättning bolån. De är inte en vanlig inteckning produkt och är inte så brett tillgängliga som inteckningar som kräver insättningar. Men på grund av den ständigt minskande möjligheten för människor att spara till en deposition, är fler och fler långivare börjat erbjuda ingen insättning bolån.

Potentiella husägaren som har möjlighet att spara minst en 5% deposition har en mycket större chans att säkra en inteckning. Dock bör de som inte har möjlighet att fullgöra denna uppgift bör inte misströsta och kontakta en oberoende inteckning rådgivare att söka upp-to-date information om no deposit bolån.