allt om FHA refinansiering

Är du funderar på refinansiering ditt bostadslån med en FHA inteckning? Det har varit allmänt känt att bolåneräntorna är nära all-time bottenrekord. FHA riktlinjerna har förändrats och presentera en stor chans för dig att låsa dig till en låg fast ränta inteckning. En vanlig konventionell lån är lite tuffare att få nuförtiden kontra en FHA lån. Det beror främst på stegen gör några nedsättande kredit, högre skuld till inkomst nyckeltal, och finansiering över åttio procent.

FHA refinansiera kvalificerade

Det är viktigt att förstå vad som krävs för att kvalificera sig för en FHA hypotekslån. Din månatliga bostadslån betalning, vilket omfattar kapitalbelopp, räntor, skatter och försäkringar, måste vara mindre än 31% av din totala inkomst per månad. Dina totala skuldkvot bör inte vara mer än 43% av din totala inkomst. Detta är en riktlinje och kan ibland lyftas beroende på andra faktorer. Till exempel har vi hört av total skuld till inkomst nyckeltal lån under femtio-procent fortfarande godkännas. I själva verket kommer vissa FHA långivare godkänna din låneansökan medan andra långivare som har exakt samma begäran kommer att vända ned. Så, poängen är, ge inte upp och bli besviken om en långivare vänder ner dig.

FHA Mortgage kredit krav

En låntagares kreditvärdighet och historia spelar en roll för en FHA refinansiera lån så långt som kredit krav. Normalt är en kredit värdering över 580 acceptabel. Låntagare med tidigare kredit frågor men som har visat utbetalningar i tid, har tillräckliga inkomster, efter denna episod kommer inte alltid att nekas lån godkännande. I själva verket kommer FHA godkänna fortfarande ditt lån om du har en ny inteckning sen betalning, men det beror på andra faktorer.

Låntagare som har haft en nyligen konkurs fortfarande är berättigad till en FHA refinansiera. En konkurs urladdat i minst tjugofyra månader låter dig fortfarande kvalificera förutsatt att alla andra faktorer är tillräckliga. Det blir ännu bättre om du har haft en kapitel 13 konkurs urladdat under minst ett år.

Beroende på eget kapital i din fastighet, är en låntagare får refinansiera upp till 98% av deras hem värde bestäms av en licensierad stat certifierad värderingsman som kan också behöva godkännas av långivaren. Om det är ett cash-out refinansiera den högsta tillåtna är 95% av ditt hem värde. Som för sent, det finns några långivare som vill ha dåliga lån av sina böcker så att de kommer att tillåta dem att en FHA kort refinansiera lån. Få mer information om refinansiering till en FHA lån från denna webbplats.