Allt du velat veta om omvänd inteckning

En omvänd inteckning kallas också en “livstid inteckning” är en typ av inteckning tillgänglig för personer över 62 års ålder som äger sina hem, men är intresserad av att få pengar från sina hem som en klumpsumma eller flera betalningar. Villkoren för en omvänd inteckning inte be husägare att betala för lånet under sin livstid eller tills, är hemmet säljs eller ägaren lämnar. På en omvänd inteckning, beräknas utdelningen betalas ut till inteckning innehavaren och skulden ökar medan det egna kapitalet på huset tär.

De personer receving omvänd inteckning behöver inte en inkomst eller kreditkort men husägare kommer att behöva råd av en godkänd tredje part finansiell rådgivning organisation innan du ansöker om en omvänd inteckning. Låntagaren kommer att debiteras för varje rådgivning session så personer kan ställa alla frågor hey behöver, att bli ordentligt informerad. Det är mycket viktigt att låntagaren är helt medveten om vad en omvänd inteckning är, så att de kan skydda sig själva. Eftersom omvänd inteckningar är ett ganska nytt program du bör informeras korrekt. Personer som är intresserade av att få en omvänd inteckning innehavare kan surfa på internet och besöka HUD webbplats för information så att de kan få en lista över certifierade omvänd inteckning låntagare. Alla omvänd bolåneinstitut måste godkännas av HUD, om du bestämmer dig för att få en omvänd inteckning från en organisation som inte är godkänd då din fastighet kan sluta på grund av mer än ditt hem som faktiskt är värt.

Under den tid då en person får en omvänd inteckning kan de inte bli ombedd att lämna fastigheten eftersom de fortfarande dådet ägare och familjemedlemmar kan fortfarande kunna få fastigheten om en omvänd inteckning ägaren dör så länge de kan betala för Omvänd inteckning dock måste detta ske inom ett år efter att ägaren dör.

Det faktum att HYPOTEKSGÄLDENÄR bibehåller ägandet av huset, innebär att låntagaren fortfarande skyldig att betala för underhåll av fastigheten. Denna fastighetsskatter, hemförsäkring och allmänna avgifter för samhällstjänster. Om du misslyckas med att göra betalningar på hemförsäkring, skatter och grundläggande verktyg detta kan orsaka ditt hem till depreciate.The låntagaren måste behålla alla skyldigheter omvänd inteckning. Omvänd inteckningar brukar komma med många dolda avgifter utgifter såsom originering avgifter, stängning kostnad, växande intresse procentsats och diverse andra avgifter inteckning. Dessa avgifter bestäms av inteckning företaget.