allt du bör veta om inteckningar kontanter tillbaka i Kanada

Vi är fullt medvetna om att krisen i världen bostadsmarknaden, särskilt i USA, är det praktiskt taget omöjligt att ha missat det med all täckning på nyheterna. Tyvärr har denna situation påverkat kanadensarna också. Det är svårare än någonsin för en person med ingen handpenning för att få en inteckning i Kanada. Med annullering av noll ner inteckning program, många människor tror nu att om de inte har 5% handpenning för att köpa ett hus som de inte kommer att godkännas för en inteckning. Även om det är lite strängare, är det fortfarande möjligt att få noll ner bolån, men det är i form av vad bankerna kallar bolån pengar tillbaka.

Kontant tillbaka bolån är ett bra alternativ för någon som vill dra nytta av det låga priset på bostäder i Kanada just nu men har inte 5% handpenning för att köpa ett hem. Alternativt har vissa människor sparat för sin handpenning men inte riktigt tillräckligt. En bonus inteckning skulle vara ett bra alternativ för denna situation också. Du undrar kanske vad är skillnaden mellan en kontant tillbaka inteckning och noll ner inteckning program? Bankerna vill att ni ska tro att det finns ingen väsentlig skillnad mellan dessa två inteckning produkter, men det är inte fallet. Även kontanter tillbaka bolån är ett fantastiskt alternativ till noll ner inteckning produkter, finns det betydande skillnader.

Den första och viktigaste skillnaden är räntan. När bankerna erbjöd noll ner inteckningar räntorna var exakt samma som om du hade 5% ner, med en kontant tillbaka inteckning, räntorna är vanligen ca 1% högre än en traditionell inteckning produkt. Men detta uppvägs av det faktum att banken ger dig din handpenning. Det innebär att om du har en inteckning pengar tillbaka för $ 100.000 på banken ger dig 5% ner, och du bara måste betala tillbaka $ 95.000. Bankerna vill att du ska tro att de ger dig den 5% av godhet i sitt hjärta, men faktum är att räntan är högre på denna produkt, så att de kan ta igen det 5%. Den goda nyheten är, i slutet av din 5-årsperiod med denna bank, du är fri att shoppa igen för de bästa priserna.

Den andra skillnaden mellan inteckningar pengar tillbaka och noll ner inteckning program är straffet om man bryter inteckning innan den 5-årsperiod är upp. På en traditionell inteckning på 100% finansiering, om du bryter inteckning straffet är detsamma som alla andra inteckning, skulle den vanliga 3-månaders ränta straff tillämpas. Med en kontant tillbaka inteckning de tar också en 3-månaders ränta straff, förutom att du måste betala tillbaka en del av pengarna på banken “gav” dig.

Jag vet att det verkar som att jag försöker avskräcka dig från en kontant tillbaka inteckning men så är inte fallet, jag tror bara att det är viktigt att inleda bolån pengar tillbaka fullt medveten om produkten. Det är viktigt att väga dina alternativ noga. Om du bestämmer dig för att vänta och spara upp en handpenning för ditt hus eftersom du inte vill betala en högre ränta, är en mycket viktig fråga att behandla. Varje år i genomsnitt hus ökar i värde med cirka 5%, så, om du skulle köpa ett hus för $ 100 000 i dag samma hus skulle kosta dig $ 110 000 på två år.

Om du anser att vänta eftersom räntan verkar lite högt ska du veta att en kontant tillbaka fungerar till ungefär en fjärdedel av en procent högre än en traditionell inteckning, när du anser att du inte betalar tillbaka den del pengar tillbaka. På en $ 100 000 inteckning över fem år betalar du ungefär $ 4800 mer i en kontant tillbaka inteckning än om noll ner hypotekslån program var fortfarande tillgänglig. Men om man betänker att vänta två år för att spara skulle kosta dig $ 10 000, skulle pengar tillbaka inteckning kosta mindre än att vänta och skulle vara ett utmärkt alternativ för att komma in på bostadsmarknaden. Kontant tillbaka bolån är utmärkta alternativ för husköpare, men du bör se till att du är fullt medveten om de villkor i din inteckning.