allt du behöver veta om intresse endast inteckningar

Så du har börjat leta efter en inteckning för att finansiera ett nytt hem du vill köpa, eller kanske funderar på att byta från din nuvarande inteckning till en som fungerar lite annorlunda, kommer du troligen har kommit sett några inteckningar kallas bara ränta inteckningar . Denna typ av inteckning är där du bara betalar ränta för den tid av inteckning, 25 år, om du har valt ett 25 års ränta endast inteckning. Om du funderar på att minimera de månatliga utbetalningarna av din inteckning då detta kan vara rätt typ av inteckning för dig, så länge du är medveten om fördelarna och ännu viktigare de risker för ränte endast inteckningar.

proffsen intressanta endast inteckningar

Den mest uppenbara fördelen med ett intresse bara inteckning är att du bara måste göra utbetalningar för räntor på bostadslån, därför månatliga betalningar är betydligt lägre än vad de skulle vara på en återbetalning inteckning där du måste betala tillbaka det kapital och den intressera varje månad. Med tanke på att räntekostnader är endast en liten andel av den totala finansieringskostnaden, då visar i de sänkta månatliga betalningar till din bank / samhällsbyggandet. Detta ger dig mer pengar att leka med varje månad, som om du precis har köpt din första bostad kan göra hela skillnaden, efter allt du behöver för att fylla detta hus med möbler!.

Ett intresse bara inteckning kan du också bättre utnyttja det extra pengar. Till exempel kan du lägga den i en hög avkastning sparkonto, eller aktiemarknaden, eller ens en annan egenskap som du sedan kan låta för att hjälpa till att finansiera din huvudsakliga hem. Detta skulle då ge dig en extra månadsinkomst, som du kan sedan överföra till en hög ränta sparkonto för att betala för din inteckning i slutet av inteckning sikt.

Nackdelarna med intresse endast inteckningar

Som med många saker i livet där det finns proffs finns det också potentiella nackdelar du bör vara medveten om.

Inte alla som lyser är guld och den största fördelen med ett intresse bara inteckning är också dess största nackdel. När du bara betalar räntan del på lånet, sedan när slutet av inteckning perioden kommer runt, har du fortfarande hela den ursprungliga summan att betala!. Om du inte har lyckats genererat det beloppet vid slutet av din inteckning perioden med någon form av investering du kan hitta dig själv med något att visa för alla dina år av intresse betalar troligen precis innan du går i pension, väldigt illa om en investering blir sur mot slutet!.

Skulle du vara beredd att ta denna grundläggande risker och gå för ett intresse bara inteckning, det finns säkrare sätt än aktiemarknaden som du kan använda för att hjälpa till att förbereda dig själv som en vanlig hög ränta sparkonto, sälja annan värdefull tillgång, använd ett arv du kan hitta dig själv att komma in. Som ni ser är det viktigt för dig att vara säker på att du förstår vad du får in när du registrerar dig för intresse endast inteckningar, kan en inteckning rådgivare hjälper dig att avgöra om ett intresse bara inteckning är rätt väg för dig att gå vidare.