allt du behöver veta om CeMAP utbildningar

Sanna finansiella proffs vet att certifikatet i Mortgage Råd och praktik (CeMAP) delas ut av Institutet för finansiella tjänster (IFS). Också, att den uppfyller de krav som fastställts av Financial Services Skills Council (FSSC), är ackrediterat av de kvalifikationer och Curriculum Authority (QCA), och införlivas i den nationella referensramen för kvalifikationer på nivå 3. Viktigast: den är erkänd av Financial Services Authority (FSA) som en lämplig examen.

Det är naturligt att fler och fler människor vill uppnå CeMAP kvalifikation som erfarna inteckning rådgivare njuta toppinkomster och bra livsstil. Nu har de en verklig fördel: de kan registrera sig online på webbplatserna för CeMAP utbildning specialister och välja mellan 3 studieinriktningar: heltid, deltid och studier hemma.

Den CeMAP en modul, är uppdelad i två enheter. Leta efter kurser som ger fördjupad utbildning i hela CeMAP 1 kursplan, med fokus på de lärandemål som är nödvändiga för att uppnå undersökning framgång. Kandidaterna måste förses med kunskap och förståelse för den brittiska finansiella tjänstesektorn och den miljö där den verkar. CeMAP 1 anses vara den tuffaste av alla tre moduler och som sådan särskild uppmärksamhet måste ägnas åt det! CeMAP 1 bedöms genom en två-timmars, 100 fråga flervalsfrågor undersökning.

CeMAP 2 är inteckningar modulen, och är uppdelad i fyra enheter och fokuserar på, lagstiftning, praxis politik och marknad, ansökan, betalningssätt och produkter och efter frågor färdigställande. Leta efter kurser som ger djupgående utbildning över hela kursplanen, hening in på lärandemålen är nödvändiga för att uppnå undersökning framgång. Du måste lära dig exakt kunskap och förståelse för alla de viktigaste kritiska områden CeMAP 2 och hur man tillämpar dem till proven fallstudie i CeMAP 3. Undersökningen är datorbaserat och består av 25 flervalsfrågor på varje enhet (100 totalt).

Den slutliga utvärdering av kunskap modul, CeMAP 3, kräver att du tillämpa den kunskap och förståelse för modulerna ett och två, genom att tillämpa lämpliga inteckning lösningar inom den rättsliga och etiska ramar. Denna modul kräver att du:
Analysera konsumenter omständigheter
Applicera inteckning lösningar
Kartlägga konsumenternas behov och göra lämpliga rekommendationer
Förstå rådgivning processen, UK finansbranschen och de olika typerna av inteckning lösningar

Studenter måste uppnå minst 70% i varje enhet av de tre modulerna. Om eleverna inte får 70% i varje enhet / er inom en modul de måste åter sitta. De graderingar är följande: Pass 70%, Merit 80% och godkänd 90%.

Deltagande i Certificate i Mortgage Råd och praktik programmet har inte ett krav för eventuella tidigare kvalifikationer och är inte föremål för åldersgränser. Men i de flesta fall för att få anställning människor bör vara över 16 år och det finns ingen övre åldersgräns.

Precis som du läser den här artikeln, det finns en Training Academy som stoltserar i att leverera högkvalitativ Full CeMAP utbildning till överkomliga priser. När du bestämmer dig för att lita på detta företag för att hjälpa dig på din första stegen till att bli Mortgage / Finansiell rådgivare, kommer att göra sitt yttersta för att säkerställa att de fortsätter att förtjäna ditt förtroende. Du kommer att bo med dem tills du passerar utan extra eller dolda kostnader.

Så, var beredd att skicka din CeMAP 1, 2 & 3 snabbt!