alla om inteckning mäklare

Inteckning mäklare inte bara hjälpa dig att ansöka om den bästa inteckning för att köpa ett hus, men också hjälpa till att refinansiera skulder, köpa ett andra hem, få en lägre ränta på ditt lån. Vissa hjälper även att konsolidera skuld.

Men är de nödvändiga? Svaret är ett klart ja, speciellt om det är första gången ansöker om en inteckning och du vet ingenting om bolånemarknaden. Det är den första anledningen.

Den andra anledningen är att du inte betalar ett öre för sina tjänster, och de skulle bara vara alltför glada att hjälpa till. Det beror på att de tjänar sina avgifter från banker och andra finansiella institutioner som de representerar.

Tredje, de har inte en intressekonflikt. Vissa inteckning mäklare representera så många som 30-40 banker, kreditföretag och enheter utlåning och deras huvudsakliga uppgift är att hjälpa dig att hitta det bästa erbjudandet där ute som passar dina behov.

Fjärde, de har ett stort nätverk av kunskap, kompetens och produkter. De får regelbundna uppdateringar från banker och kreditinstitut, och vet när priserna går upp eller ner. Om det är något du behöver veta specifikt om bolån, kommer de att ge svar så att du kan fatta ett smart beslut. Om de inte har svaren, kommer de att gå och hämta dem åt dig. De ska även förklara inteckning-relaterade ämnen såsom kreditupplysning, kredit värdering, noll handpenning, bonus erbjudanden, alternativ förskottsbetalning, etc.

Femte, kan det vara mycket praktiskt. Vanligtvis när du behöver för att reda ut en fråga om pengar eller behöver ett lån, måste du kliva ur ditt hus och gör din väg till banken. Trafik och parkering är två saker du har att brottas med. Inteckning mäklare kommer att gå ut ur deras sätt att träffa dig vart du vill – ditt hem, ditt kontor, på ett café eller i biblioteket.

Så, med alla medel, gå vidare och använda en inteckning mäklare innan du närmar dig din bank för ett lån. Eftersom det inte kommer att kosta dig ett öre, kan man lika gärna dra nytta av denna tjänst.

Notera också att en mäklare kommer att arbeta för att hitta det bästa lånet som matchar dina kriterier. De arbetar för dig, fungerar de inte för den institution som säljer inteckning produkt. Eftersom de inte är anställd av någon av de finansinstitut som de företräder, har du en försäkran om att de inte säljer du en produkt som du inte behöver.

tips för att hitta rätt inteckning mäklare

Se till att din mäklare är licensierade att öva. Varje provins har en tillståndsmyndighet som reglerar verksamheten inteckning förmedling. Om du bor i Ontario, är inteckning mäklare licensierade av Financial Services Commission i Ontario (FSCO), en byrå av finansministeriet. Oavsett provins, bör mäklare vara medlemmar i Canadian Institute of Mortgage mäklare och långivare (www.cimbl.ca).

Dessutom visar en bra mäklare respekt genom att inte rusa eller tvingar dig in i en affär som du inte är klar över. En bra mäklare kommer att ta tid och anstränga sig för att svara på alla dina frågor, och i själva verket bör uppmuntra dig att ställa så många frågor som möjligt. Dessa frågor kan omfatta:

• Hur ofta hastigheten justeras?
• Vilken är den högsta årliga justeringen?
• Vilka är de caps?
• Vilka index är den ränta baserad på?
• Vad är marginalen
• Vilka är de rabatterade punkter och avgifter originering?
• … och många fler som är relevanta för dina behov och situation

Han eller hon är också kunnig, professionell, trovärdig, och ger dig raka svar utan att använda jargong.

En sista punkt: att arbeta med en inteckning mäklare är en bättre strategi än att gå till tre eller fyra olika banker, eftersom varje bank kommer att begära din kredit rapport. När det finns för många förfrågningar på en kort tid, som väcker en röd flagga med kreditbyråer. Men om du arbetar med en inteckning mäklare, är allt han eller hon behöver en kredit rapport, som sedan presenteras för de låneinstitut som konkurrerar om din verksamhet.