alabama inteckning – vad som väntar när man köper ett hem i Alabama

Kanske du, Aore köpa din första hem i Alabama, eller kanske du, Aore flytta till Alabama från en annan stat. Hursomhelst, det, aos viktigt att du utbilda dig på Alabama bostadslån innan shopping för ett hem och inteckning. Den här artikeln förklarar vad du, Äôll behöver veta innan du köper ett hem i Alabama:

Det genomsnittliga priset för ett hem i Alabama i oktober 2005 var $ 147.678, och hem i Alabama uppskattar hos hälften av takten i den genomsnittliga nationella hemmet uppskattning. Graden av jobbtillväxten i Alabama är lika med riksgenomsnittet. Men inkomstnivåerna i många delar av Alabama är för låga för att köpa en median-från hem med en konventionell lån.

Alabama är en icke-gemenskap egendom stat. Detta innebär att gifta personer inte behöver inkludera sin make, AOS inkomster och skulder på sina lån, om de väljer att inte alltför. Bostadsköpare kan helt enkelt lämna sin make, AOS namn av deras ansökan. Dessutom har Alabama en Fair Housing Act som förbjuder bostäder leverantörer från vikande bostadsmarknaden till någon baserat på deras ras, hudfärg, religion, kön eller nationellt ursprung.

Om du, Aore köpa ett hem i delstaten Alabama, kvalificerar dig för både federala och delstatliga FHA och VA lån. Första gången hem köpare kvalificera sig för Alabama FHA lån med nedan-marknadsräntor, och, beroende på deras inkomst, kan också berättiga till handpenning bistånd. Dessutom, Alabama, erbjuder AOS Step-Up program handpenning bistånd till bostadsköpare med måttliga inkomster.

Tillträde Alabama är ett statligt program som gör inteckningar mer överkomliga för både funktionshindrade invånare och invånare med en funktionshindrad person i sin vård. Genom detta program kan Alabamabosöttt med funktionshinder får tekniskt bistånd i hemmet köpprocessen och hjälp med handpenning och avslutande kostnader.

Alabama erbjuder också Certifikat hypotekslån för första gången hem köpare. Mortgage Credit Certifikat hjälper första gången hem köpare hantera kostnader för inköp av sin första bostad genom att minska mängden av federal inkomstskatt att de, Aore skyldig att betala.