aktuella fast bostadsränta recension

Bolåneräntor upplevde en kraftig nedgång vi har sett på kissade från de senaste veckorna. Aktuell fast bostadsränta har kommit ner från toppen intensivt i juni 2009. Det mest självklara är att detta är att världsekonomin i allmänhet och i synnerhet den amerikanska ekonomin visar tecken på återhämtning slut. Vissa ekonomer säger även att vi inte har sett botten ännu!

US Treasury priserna har minskat betydligt med ökande fattigdom. Federal Reserve Bank vill inte röra räntan inom den närmaste framtiden. Denna situation kan vara att hålla Fed funds styrräntan mellan noll procent och en kvarts procentenhet. Den amerikanska ekonomin kommer sannolikt inte att återhämta snabbt. Även EU flyttar också beräkningar för ekonomisk återhämtning förrän slutet av 2010 eller början av 2011.

Under den sista månaden i bolåneräntorna för 30-åriga hypotekslån kvar nära sex procent, och i dag är de tillbaka till nästan fem procent. Den genomsnittliga 30-årig fast inteckning ränta på 5,20 procent. Detta pris är mycket lägre än 5,40 procent från de föregående veckorna. Den genomsnittliga re-finance bolåneräntan är också stabil vid 5.20 denna vecka. Och den 15-årig fast inteckning har ett lägre pris denna vecka. De är för närvarande på 4,72 procent, kraftig nedgång från 4,87 procent från föregående vecka i genomsnitt.

Med historiskt låga ström fast bostadsränta, till stor del en följd av statlig intervention som köp av mer än $ 1,4 biljoner inteckning-relaterade skulder, hjälpa till att återställa stabiliteten i det hårt drabbade amerikanska bostadsmarknaden efter tre år av dykning. Nio miljoner fler amerikaner kan vara belåningsbara president Obama Göra Affordable Home Program.

Hög arbetslöshet och rädsla för jobb aptitlöshet har hållits, men intressant bostad lånekostnader och rabatter huspriser, Department of Labor rapporterade att arbetslösheten sjönk till 10 procent i november från en hög 26-1/2-year från 10,2 procent i oktober.