aktuella bolåneräntor låga på grund av kassa auktioner

Aktuella bolåneräntor kvar på historiskt låga nivåer, även om det finns en god chans att inflationen. Under inflationsdrivande perioder, den 10 år statskassan ränta och övergripande räntor tenderar att röra sig högre, mycket högre. Under den senaste inflations-period under 1970-talet och början av 1970, flyttade tio år ända upp till 15% och de genomsnittliga bolåneräntor var omkring 17%. För att sätta det i perspektiv i dag, är det 10 år på 3,5% och den totala hem låneräntor är cirka 5,35%.

En annan fråga till hands är det faktum att Federal Reserve Bank fortsätter att köpa upp inteckning värdepapper. Genom att göra detta, måste Ben Bernanke skriva ut mer pengar som visar sig vara ett starkt argument för att inflationen kommer att få ut av kontroll under de närmaste åren. Göra en förutsägelse räntan i denna ekonomiska miljö är mycket svårt eftersom om regeringen tar slut på kulor för att bromsa totalt sett, kunde vi se en effekt lyftsele skott i pris.

Regeringen har försökt att sätta ett tak på 10 år Treasury ränta under ganska lång tid, men så småningom marknaden kommer att sätta räntan. När regeringen saktar deras engagemang, finns det kommer att bli en spole effekt med statskassan marknaden. Vi kommer sannolikt att se statskassan kurs för att flytta hela procentenheter på en mycket kort tid.

Om du har funderar på att skaffa en refinansiering, kan det vara dags att gå vidare och göra det på grund av att 10 år sitter vid stödnivå på 50 dagars glidande medelvärde och kunde flytta upp mycket snabbt vilket kan pressa bolåneräntor över 6%.