aktiemarknaden turbulensen lämnar många pensionärer osäker

Oron på de internationella aktiemarknaderna är att ha en förfärlig effekt på pensionsplaner för många australier

Till exempel, under september 2008 uppskattades av SuperRatings, ett bolag som följer utvecklingen av super medel, förlorat den australiska super medel så mycket som 6% av deras värde. Under det gångna året har de förlorat 12% av sitt värde.

Anledningen till de massiva förluster är den nuvarande superannuation regler som effektivt placera den australiska superannuation systemet i en virtuell börsen tvångströja.

Under åren har Investors Club hävdade bestämt att australiensarna borde ha större flexibilitet i att använda sina pensionsrätter att investera direkt i fastigheter och även att hjälpa till att betala av sina lån.

Denna aktiemarknaden tvångströja har lyfts fram av en färsk rapport från Australian Prudential Regulation Authority (APRA) som spårade prestanda pensionskassor i Australien under åren 1997 och 2006.

Super woes markerat

Rapporten visade att den tioåriga genomsnittliga årliga avkastningen för super fonder med tillgångar mer än $ 100 miljoner cirka 6,7% innan de införde avgifter.

Under samma period, siffror som Real Estate Institute of Australia (REIA) visar att de årliga genomsnittliga avkastningen (med hänsyn tagen till kapitaltillväxt och veckovisa hyror) för en tre sovrum bostadshus i de stora huvudstäderna varierade från 11,2% till 16,8%.

Den tunga investeringar i aktiemarknaden med super medel understryks av APRA rapport som visade att under 2006 nästan 60% av investeringarna i australiska och internationella aktier.

De nuvarande pensionsrätter regler förbjuder praktiskt taget användning av pensionsrätter för bostadsfastigheter och går emot
grundinvesteringen principen om att sätta inte alla dina ägg i en korg.

Genom att tillåta australier att använda sina super bidrag för att betala av sina lån, skulle detta uppmuntra ytterligare super
bidrag. Till exempel, har någon att tjäna $ 150 och betala $ 50 skatt innan du betalar $ 100 av sina lån.

Det skulle också möjliggöra mer första bostadsköpare att komma in på bostadsmarknaden i en tid då Australien är erkänd som en av de dyraste fastigheter i den utvecklade världen och det värsta bostadsbristen.

Intressant, finansiella rådgivare och fondkommissionärer är de främsta mottagarna av denna aktie marknaden betala och det är ingen slump att de är viktiga bidragsgivare till både politiskt partis val fonder.

Det är nu dags att vanliga australier fick mer att säga om deras pensionsrätter investeras och detta
bör omfatta möjligheten att investera i bostadsfastigheter som är en beprövad långsiktig investering för att skapa välstånd.