advokatbyråer som kämpar för att hitta överlåtelsehandlingar arbete

Advokatbyråer som är specialiserade på att erbjuda en överlåtelsehandlingar tjänsten börjar kämpa för att göra de vinster de en gång använts till. Nedgången på bostadsmarknaden har inneburit att det finns långt färre köpare och därmed färre hus är faktiskt säljer.

Advokater som används till åren fastighetsboom börjar nu få svårt att överleva, och många har att göra ryggen stoppar skuren för att spara pengar. Dessutom arbetsmarknaden för nyutexaminerade advokater som vill gå in i överlåtelsehandlingar är praktiskt taget obefintlig i vissa delar av landet. Vad som gör situationen värre är att överlåtelsehandlingar har alltid varit en stor del av den juridiska sektorn i Storbritannien och därför en hel del tid och möda har lagts ner bygga upp rutiner och advokatbyråer för att tillgodose detta behov. Inom det senaste året detta verkar ha förändrats helt beror den drastiska nedgången i antalet människor som faktiskt köpa och sälja fastigheter.

Men det är inte bara de advokatbyråer som kämpar i dagens marknad. Rekryteringsföretag specialiserat sig på lagliga marknader har känt dominoeffekter av mindre överlåtelsehandlingar arbete. En firma sade att förra året hälften av de lediga platser som de var reklam var överlåtelsehandlingar relaterade, nu säger de att den siffran har sjunkit till noll. Dessutom har det skett en ökning av antalet av de advokater söker arbete, särskilt de som är nyligen kvalificerade. Advokatbyråer bara verkar inte ha den mängd arbete som de används och därför inte tar på sig någon ny personal samt minska antalet befintliga. Advokatbyråer över hela fastighetsmarknaden är känslan kritan med fastigheten nedgången nu sprids i kommersiella arenan samt den privata sektorn. Detta kommer bara att innebära hårdare tider framöver om marknaden förmögenheter inte börja förbättra snart.

Men även om fastighetsmarknaden började att göra en sväng runt snart, är det ändå troligt att de advokatbyråer kommer att kunna göra ett snabbt tillfrisknande. Överlåtelsehandlingar företag har också drabbats av dålig press på grund av ett antal skrupelfria advokater med mycket tvivelaktiga juridiska metoder. En sådan berättelse handlar om ett antal banker som förlorat miljontals euro, efter två advokater säkrade flera inteckningar i fastigheter som anger att de hade registrerat lagfarten att fungera som säkerhet för lånen. Vid tiden bankerna fick reda på att de hade ljugit för, situationen var förfärlig och de hade förlorat sina pengar. Sedan vissa banker har visat nervositet i att acceptera försäkringar från advokater och insisterar på att lagfarten har skickats. Detta hade satt en extra press på advokatbyråns arbetar inom detta område samt att öka mängden tid behöver för att slutföra överlåtelsehandlingar processen. Juristkåren har försökt att arbeta hårt för att begränsa de skador som orsakas av dessa två solicitors och har rekommenderat att advokater hindras från att utöva om de misslyckas med att registrera lagfarten. Dessa är alla steg i rätt riktning, men för närvarande situationen ser dyster ut för överlåtelsehandlingar företag. Men förhoppningen är att när bostadsmarknaden börjar återhämta advokatyrket inte kommer att vara alltför långt efter.