accreditaion för inteckning mäklare

Inteckning mäklare är blommar i den nuvarande miljön och får en allt större andel av bolånemarknaden. Detta är goda nyheter eftersom du bör rådgöra med en inteckning professionell när du gör en av de viktigaste ekonomiska besluten i ditt liv. Men, kom ihåg, att inte alla inteckning mäklare har samma nivå av utbildning och erfarenhet.

Det är därför det är så bra nyheter för kanadensare att inteckning industrin har nu nationellt ackrediteringsorgan: det ackrediterade Mortgage Professional (AMP). När du möter en inteckning mäklare med en AMP, kommer du vara säker på att ditt företag är i händerna på en professionell.

Kanadensarna är vana att köpa finansiella produkter som investeringar och försäkringar från en ackrediterad professionell. Nu kan de söka efter en liknande yrkesbeteckning från sin inteckning expert.

Liksom liknande ackrediteringssystem program för fondsparande säljare, eller aktiemäklare, är AMP utformad för att säkerställa en lämplig nivå av utbildning och erfarenhet. Inteckning proffs från varje område har rätt att förvärva ackreditering: från inteckning mäklare på frontlinjerna för dem som specialiserar sig på utlåning eller inteckning försäkring, till exempel.

Medan den stora majoriteten av Ontario inteckning mäklare tar på allvar det stora ansvar som de har till sina kunder, ger beteckningen bolånekunder med ett verktyg för att hjälpa till att välja sin inteckning expert. Denna typ av klassificering är särskilt värdefull i en bransch där provinsiella förordningar varierar – och så en mängd praxis standarder är på plats. En enda nationell kompetens standard ger inteckning mäklare i linje med andra finansiella proffs.

AMP beteckning kan nu erbjuda dig förtroende att din inteckning mäklare har branscherfarenhet, har tagit etik och industri utbildning, och har åtagit sig att ett program för löpande utbildning för att behålla sitt utseende. För att kvalificera sig för utnämning måste inteckning proffs ha minst fem års erfarenhet eller fullfölja en erkänd inteckning professionell kompetens kurs, och ta en etisk utbildning. De måste också åta sig en minst 10 timmars fortbildning per år, och är överens om att styras av den professionella koden för nationella CIMBL organisationen.

Med ett växande antal kanadensare nu söker tjänster av fristående inteckning mäklare för att hjälpa dem att bedöma sina inteckning alternativ – i en $ 600.000.000.000 industrin – timingen är perfekt. Det är dina pengar, trots allt, och du bör ha verktyg för att göra bästa möjliga beslut. En oberoende inteckning mäklare kan erbjuda dig det bredaste utbudet av bolåneräntor och optioner. Nu kan de också erbjuda dig den extra försäkran om sin nypräglade beteckning: AMP.