absolut bästa sättet att beräkna en inteckning betalning

Hur man beräknar en inteckning betalning är en av dina viktigaste beslut när de köper ett hem. Snarare än att vara en matematiker, behöver du bara lära sig lite om processen och vad den handlar om. Du kommer att ha många valmöjligheter när det gäller att räkna ut vad din betalning kommer att bli. Nyckeln till processen är vad din kredit är och vad du vill låna.

Vilken typ av inteckning vill du ha? Oavsett om du väljer en justerad sats inteckning (ARM), en fast eller en ballong typ utbetalning kommer huvudsakligen att bero på hur mycket pengar du gör och vad din kredit värdering är. Dessa variationer kommer att kosta dig dyrt om du inte är väl informerade om sina olikheter!

Om du får en ballong inteckning du måste betala bort det eller refinansiera det var 5 eller 7 år i allmänhet. Räntorna kan ändras dagligen och så kommer din arm. Dina priser kunde börja så lite som 5% och gå upp passerade 8% under en kort period. Satserna stannar inte där heller, de kunde gå mycket hög, med något tak. Gör inte misstaget att jämföra en låg ARM ränta till en högre fast ränta, kommer den fasta räntan ändras inte men armen. Med en fast ränta på 7% vad du börjar med är vad du kommer att avsluta din boränta med.

Har du en stor eller liten inkomst? När ett lån agent granskar ditt lån de kommer att titta på dig med mellan en fjärdedel och mindre än hälften av vad du gör månadsvis eller årsvis. Det bästa är att inte spendera mer än en tredjedel av de pengar du gör varje månad på ditt hus betalning. I princip kan du titta på det så här, om du tar hem $ 1200,00, kommer du vill att ditt hus betalning runt $ 400.

Är du medveten om din kredit värdering? De fyra grundläggande kategorier för credit scoring är fattiga, rättvisa, god och utmärkt. Om du har bra eller utmärkt kredit, är den ränta som du erbjuds kommer vanligtvis att vara lägre. Om din kredit är i den lägre intervallen, kan du förvänta dig att se högre räntor. De flesta bolån är baserade på enkel ränta.

En typ av enkel ränta lån, är den ränta läggs till varje dag. Om din betalning den första dagen är $ 360, skulle nästa dag vara $ 370 och så vidare. Varje dag ditt intresse tillsätts förrän du betalar för den månaden. När du har gjort din betalning, kommer din princip gå ner (basen lånebeloppet), och intresset kommer att läggas till den mindre mängd. Så du kommer att spara pengar varje gång du gör detta genom att betala mindre ränta.

Mainstream bolån brukar beräknas som månadsvis enkel ränta. Oavsett vilken dag du betala dina lån kommer inte ändra vad du är skyldig eftersom ränta debiteras månadsvis, så länge du betalar i tid. När du använder en inteckning räknaren är det viktigt att veta vilken typ av ränta du ska gå med, dag eller månad.

När du bestämmer dig för om hur man beräknar en inteckning betalning, se till att du är bekant med alla de villkor som är förknippade med lånet. Du kommer att ha ett val av enkla eller avancerade modeller. Du kommer att få en större ekonomisk bild när du använder de mer avancerade inteckning räknare.