ABC för att hitta rätt inteckning

Hem ägande är på en all-time high, men i en nyligen genomförd undersökning av amerikanska konsumenter på uppdrag av HSBC Center for Consumer Advocacy, sade 73 procent att de har begränsad eller ingen kunskap om inteckning processen. Dessutom, de flesta tillbringar två veckor eller mindre forska alternativ för bolån-de viktigaste köp många människor gör. Här är några saker att tänka på innan du söker en inteckning:

Bedöm din kredit. Långivare tar din upplåning rekord och befintliga skulder i beaktande när de erbjuder dig en inteckning. Se till att din kredit historia är korrekt. Skaffa din kreditinformation. Du har rätt till en kostnadsfri kredit rapport per år från de tre nationella rapporteringen byråer-Equifax, TransUnion och Experian.

Stärka din kredit värdering. Ta ytterligare steg för att betala symbolisk avgift för att få din kredit värdering när du begär din kredit rapport. En stark kredit värdering, vanligen i samband med en rating på 700 eller högre, kommer att hjälpa dig att uppnå mer förmånliga lånevillkor. Uppmärksamma din kreditvärdighet i god tid före din inteckning process ger dig tid för att öka och bevara ditt betyg. Betala dina räkningar i tid och betala ner dina saldon att förbättra och bibehålla din kreditvärdighet. Sikta på att hålla balansen med minst 50 procent eller mindre av din tillgängliga krediten.

Tänk på din ekonomiska situation. Ta en närmare titt på din ekonomi och fråga dig själv om du har tillräckligt sparat för en handpenning, vilket är normalt 10 till 20 procent av den totala kostnaden för hemmet. Om du har besparingar, är det dags att se om du kan låna resten med en inteckning. Undersök din inkomst och din skuld, kommer två faktorer långivare utvärderar, tillsammans med din kredit rapport och värdering. Som en allmän regel bör inte mer än 28 procent av din inkomst går mot din totala hus betalning (kapital, räntor, skatter och försäkringar). Kom också ihåg att ta hänsyn till kostnader för att driva ditt nya hem.

Vad händer om du inte har sparat 10 procent för en handpenning? Ge inte upp. Om du kan komma med bara 3 procent, eller ännu mindre, kan du fortfarande att kunna hitta en inteckning. Låg-och måttliga inkomster konsumenter kan kvalificera genom gemenskapen Reinvestment Act, som kräver vissa banker att erbjuda bolån till personer med inkomster under vad som normalt krävs. Om du är en första gången köpare, kan du också vara berättigad till några pauser.

Upptäck den bästa typ av inteckning. Nu när du har en god uppfattning om vad du har råd med och vad din kreditvärdighet är, är du redo att utforska olika inteckning alternativ för att se vad som är bäst för dig. Prata med någon du litar på ekonomiska frågor för att hjälpa dig i denna process. Din inteckning val kan innefatta fast ränta, justerbar ränta eller hybrid inteckningar med olika termer. Det finns många faktorer, till exempel hur länge du planerar att stanna i ditt hem, kommer att bidra till att avgöra vad inteckning är bäst för dig.

Utbilda dig på långivare alternativ. Ägna lite tid här. Att hitta rätt inteckning bör vara lika viktigt för dig som att hitta rätt hem. Sammanställ en lista över potentiella bolåneinstitut eller mäklare och kontakta ett antal av dem online eller i person att jämföra stilen av inteckning, räntor, villkor och alla relaterade kostnader. Du kan välja att tillämpa med mer än en långivare. Om så är fallet, koncentrera dina applikationer inom en relativt kort tidsram-säg, två veckor-så många förfrågningar om din kredit rapport inte skada din kredit värdering.