abbey tar de sista 100% inteckning av marknaden

Den sista 100% inteckning som fortfarande var på marknaden togs bort från Abbey s utbud den 7 april kl 10:00. Detta markerade slutet av no-deposit inteckning eran. Abbey är ansvarig för en i 10 inteckningar i Storbritannien och banken sa att dessa rörelser var båda i linje med nuvarande marknadstrender och liknande rörelser som görs av andra långivare. Ett år sedan 158 inteckningar fanns tillgängliga för första gången köpare som inte hade någon insättning, idag finns ingen.

Detta signalerar slutet på bolånemarknaden uppsving som hade hjälpt till att underblåsa bostadsboomen och när huspriserna faller och produkter inteckning dras framtiden för fastigheten jarringly osäker.

Den genomsnittliga Fastigheten kostar nu cirka £ 200,000 vilket innebär första gången köpare kommer att behöva spara upp en insättning på minst £ 10.000 i syfte att ha en chans att komma in på fastigheten stege. The Telegraph har rapporterat att: “kommer Låntagare som tog ut en 100 procent deal på senare år även att drabbas när de kommer till slutet av sin inteckning. Istället för att shoppa runt för en ny, konkurrenskraftig affär, kommer de att tvingas att stanna med sin nuvarande långivare. I många fall kommer de att få betala sina långivare [det] dyra standard rörlig ränta (SVR). ”

De enda två långivare som erbjuder produkter som är alls liknar de 100% erbjudanden är Bristol och West och The Bank of Ireland, men i dessa fall inteckning sökande måste ingå ett avtal som innebär gemensam tillämpning av sina föräldrar, effektivt säkra nya bostadslån på sina föräldrars egendom. Andra åtgärder som Abbey avser att vidta till följd av kreditkrisen är att öka sin tracker priser med upp till 0,35 procent och sänka sina förskjutna erbjudanden ned från £ 7.500.000 till £ 550000.

The Times Online har en anläggning för läsarna att skriva kommentarer på hemsidan, var en sådan kommentar som publicerats om slutet av 100% inteckningar. “Om 12 månader sedan en stor långivare ökat gränsen till 5 gånger årslönen för varje person, så ett par kan låna 10 gånger en lön. Det var enbart för att öka försäljningen eftersom de sakta. Jag tänkte på den tiden, vad är poängen? “En läsare skrev.

Den läsare som listades som “Jon, Eastbourne ‘fortsatte med att säga:” Det är lätt att kritisera låntagarna … Men dessa löjliga inteckning produkter har drivit på allmänheten av människor vi är tänkta att lita på! “Public yttranden om online-forum ense om att i slutet av 100% bolån medan chockerande att vissa kommer att bli en positiv förändring och kommer att göra marknaden mer realistisk och fastigheter därför mer uppnåeliga.
Vissa långivare såsom First Direct har dragit sig ur bolånemarknaden helt. Först direkt har sagt att åtgärden beror på en eftersläpning av befintliga bolån som måste bedömas och hanteras. Co-op Bank, som har 6,5 miljoner kunder har också sagt att de tillfälligt kommer att sluta ta inteckning applikationer.

De flesta köpare överväger en inteckning är uppmanats att vänta tills marknaden är mindre omtumlande men rädsla är stor att de goda affärer alla torkar upp.