95% inteckningar Nästa på huggkubben

Tidigare denna vecka den sista inteckning långivare som erbjuder en 100% inteckning, en som inte kräver en insättning för att köpa ett nytt hus, drog tillbaka sina anbud. Detta innebär i huvudsak att nu om du skulle köpa ett nytt hem du skulle behöva en insättning på några procent för att säkra ett hus.

När detta händer huspriserna har sjunkit 6,9% under det senaste året, något som de flesta husköpare har väntat på med agnade andetag för en bra några år. Det är en skam för första gången köpare att detta kommer vid en tidpunkt då de återigen är prissatta ut på att köpa ett hus på grund av inteckningar marknaden är så dyra och selektiv för tillfället.

Den enda oro är nu att människor som funderar på att köpa ett hem på egen hand kommer sannolikt att köra in till problem om de inte har mycket välbetalda jobb. Det blir allt vanligare för par att köpa hem tillsammans eller ens två vänner så att de kan få sin fot på fastigheten stege, i motsats till att fastna på hyresmarknaden.

Medan 100% bolån har försvunnit framtiden för sin närmaste alternativet 95% inteckning ser nästa i raden att bli föråldrade. Analytiker har förutspått att en dag snart det enda sättet du kommer att kunna ha råd med återbetalning priser kommer att vara genom att lägga fram en 25% deposition, något som nästan alla nya husköpare och människor närmar tid att remortgage helt enkelt inte råd.

För nu 95% inteckningar är det bästa alternativet för låntagare som som förblir ganska låga, såsom 6,34% på en rörlig ränta Tracker. Om du på något sätt skulle betala en 25% deposition då du kan se fram emot nästan en halv procentenhet nedgång till 5,75% på återbetalningar.

Problemet med en sådan hög nivå på utlåningen är att du kan falla offer för en HLC är en HLC en ökad utlåning Charge där om du bara betalar 5% av fastighetens värde och lämnar resten till inteckning då oavsett vad handlar du kan få på priserna de kommer blek i jämförelse när de högre utlåning avgifter läggs till den totala.

Inteckningar verkar vara att plocka upp den slappa där huspriserna har fallit och gjort det svårare för den genomsnittliga löntagaren att kunna köpa ett nytt hus om du inte får lite hjälp genom att ha mer än en person att köpa huset. Med antalet vänner att köpa hus tillsammans stiger kan det vara värt att se om du kan skaffa dig ett hus kompis om bara för att ha råd med huset alls!