9 saker du bör göra innan du ansöker om en ballong inteckning

En ballong inteckning är en kortsiktig inteckning som vanligtvis har endast cirka fem till sju år. Det fungerar ungefär som en fast ränta inteckning när du gör månatliga betalningar men i slutet av perioden, är den slutliga betalningen mycket större än de andra utbetalningar för att betala av saldot av lånet.

Så är fallet, finns det vissa saker du behöver tänka på innan du ansöker om en ballong inteckning.

Ett. Vad vill du ha för att söka? Ansöker om ballong inteckning liknar vanlig inteckning och du kommer förmodligen bli samma dokument och papper som du skulle för någon annan typ av inteckning. Dock bör du be din låneinstitutet med pappersarbete du behöver ha tillgängligt.

2. Vad är räntan? Precis som med alla andra inteckning för att vilja veta vad räntan är. I en ballong inteckning är vanligtvis fastställas för en viss tid. Ibland kan bära en lägre ränta under de första åren, men detta verkligen beror på långivaren och du bör få denna information innan du gör några åtaganden.

Tre. När blir balansen också? I en ballong inteckning du betala en del av det lånade beloppet i lika stora delbetalningar, men den sista utbetalningen kan vara ett doozy och du är skyldig att betala hela saldot. Därför ingen vänta när detta kommer att dyka upp är viktigt så att du kan antingen ha andra finansiella arrangemang som väntar i kulisserna eller börja spara dina slantar för den ödesdigra dagen.

4. Finns det en refinansiera alternativ? Eftersom de flesta människor inte kommer att ha pengar att betala ballong betalning i en klumpsumma, är det klokt att fråga om det finns refinansiera alternativ med lånet så när det blir beror du kan refinansiera och komma med ett nytt betalningsarrangemang.

Fem. Kan du förlorar refinansiera alternativet? Ibland kan en refinansiera alternativ kommer med en uppsättning villkor varav en är snabb betalning. Ta reda på vilka typer av saker kan få dig att förlora refinansiera alternativ så att du kan följa de riktlinjer för att hålla detta alternativ öppet i slutet av lånet.

6. Skulle du behöva kvalificera sig för att refinansiera? Refinansiering är ett privilegium som erbjuds till vissa personer med ballong inteckning och några låneinstitut vill omvärdera din förmåga att betala. Ta reda på om du kommer att behöva gå igenom någon form av en utvärdering och pass och undertecknade dokument började när du refinansiera.

7. Kan du betala lånet? innan den ingår några slags låneavtal du vill titta på din livsstil, utgifter och finansiella åtaganden och räkna ut om du verkligen har råd att betala inte bara betalningar utan schablonbeloppet i slutet.

8. Vad är det värsta? Innan man går in i en ballong inteckning avtal du vill vara beredd på allt oväntat och när dina värsta scenarierna. Vad händer om du förlorar ditt jobb? Du vill tänka på din egen ekonomiska situation samt den ekonomiska situationen i landet.

9. Vad tror någon annan? När du försöker att få en inteckning, kan du vara för nära situationen att göra en opartisk bedömning. Det är inte en dålig idé att värva råd från en professionell finans expert för att se om detta är rätt sak för dig att göra.

Om du har gått igenom alla steg och svarade på alla frågorna ovan till din belåtenhet, så du vet om en ballong inteckning är rätt för dig.