9 frågor om omvänd inteckningar

Vad är det?
En omvänd inteckning är en speciell finansiering alternativ finns endast till pensionärer, 62 år eller äldre. Det fungerar genom att låta pensionärer att förvandla sina hem kapital i intäkter, utan att behöva sälja den verkliga hem. Detta kan vara ett bra alternativ för låga inkomster seniorer som söker lite extra inkomster.

Vem är berättigad till en?
Omvänd inteckningar är bara tillgängliga för seniorer över 62 års ålder. Det finns särskilda kvalifikationer för olika program, men de är några generella examina. Sökanden måste äga sitt hem, måste bosätta levde i större delen av året, och det behöver oftast vara sökandens huvudsakliga bostadsort.

Vad är avgifterna?
För att komma in i en omvänd inteckning det oftast blir ett prisvärt set-up eller applikation avgifter, men vissa långivare kan bortse från denna startavgift för att locka kvalificerad sökande. Ytterligare avgifter (t.ex. värderingsavgifter, etc.) kan ofta läggs ovanpå lånet själv, vilket gör det mer lätt och hanterbar för de sökande att betala.

Är en omvänd inteckning anses skattepliktig inkomst?
Nej, anser IRS inte vända inteckning betalningar beskattningsbar inkomst och du kommer inte att beskattas på den. Men på andra sidan, innebär detta också att du inte kan dra några lånekostnader eller avgifter på din deklaration.

Varför kallas en omvänd inteckning?
I en vanlig inteckning, använder du skuld för att vända din inkomst till eget kapital. I en omvänd inteckning, använder du skuld för att vända ditt kapital till intäkter. Detta innebär att du bokstavligen vända metoden för att köpa ett hem. Istället för att ha extra inkomst och vill köpa aktier, har du eget kapital och behöver extra inkomster.

Vad betyder TALC?
Talk, eller totalt årligt lånekostnad, är säkert något du kommer att vilja be potentiella omvänd inteckning långivare om. TALC avser de sammanlagda kostnaderna för en omvänd inteckning till en enda årlig prisuppgift. Det är särskilt användbart när man jämföra och kontrastera olika långivare.

När och hur medlen betalas ut till mig?
När du ställer en omvänd inteckning får du möjligheten att bestämma precis hur du vill ta emot betalningar. Mest omvänd bolåneinstitut erbjuder månatliga betalningar, konton kredit som kan nås när du vill, och full enstaka utbetalningar.

Om jag får en omvänd inteckning, kommer jag fortfarande äger mitt hem?
Naturligtvis kommer ägarens namn kvar på husets gärning tills den säljs, eller ägarens egendom regleras. Även om inteckning företaget kommer att ha en kvarstad mot ditt hem, kommer de äger inte det och de kan inte sparka ut dig, eller ta ditt hem från dig.

Behöver jag en inteckning rådgivare?
Ja, du måste se en inteckning rådgivare i syfte att få en rådgivning certifikat, som kommer att vara ditt bevis på att du uppfyller kraven för en omvänd inteckning. Den rådgivning session är gratis, och kan vara till hjälp för!