8020 bolån att spara på försäkringar för hypotekslån

Du är förmodligen väl medvetna om att om du inte ger en handpenning för ditt bolån på minst 20% av fastighetens värde, kommer du att få betala varje månad PRI, som står för privata försäkringar för hypotekslån. Detta innebär att allt över 80% av finansieringen kommer att kosta dig betydligt mer. Men med 80/20 hypotekslån du kan spara på försäkringar för hypotekslån.

80/20 hypotekslån är faktiskt två lån i ett. Den första är den faktiska hypotekslån som ska finansiera 80% av fastighetens värde därigenom inte kräver privata försäkringar för hypotekslån och den andra kommer att tillhandahålla medel motsvarande 20% av fastighetens värde i form av en andra inteckning eller hem kapital lån .

undvika betalning av privata försäkringar för hypotekslån (PMI)

Dessa lån eller en kombination av lån löser ett problem som visade 100% lån finansiering inteckning i en riktigt tung börda. Alla lån som finansierar över 80% av värdet på en fastighet måste innehålla privata försäkringar för hypotekslån för att täcka för återbetalning av lånet om något händer. Således ger denna kombination av lån 100% finansiering utan behov av privata försäkringar för hypotekslån.

Privata försäkringar för hypotekslån behövs inte eftersom den faktiska inteckning endast finansierar 80% av värdet på fastigheten. Resten av tillgångens värde finansieras med en andra inteckning eller hem kapital lån som täcker är för resterande 20% utan behov av privata försäkringar för hypotekslån heller.

privata försäkringar för hypotekslån

Privata försäkringar för hypotekslån skyddar långivaren mot förluster i händelse av fallissemang på bolån. Försäkringen liknar statliga myndigheter försäkringar som FHA med den enda skillnaden att den är avsedd för privata bolån bara. Premien betalas av låntagaren och är oftast med på inteckning månatliga betalningar.

Vanligtvis denna extra avgift kan kringgås genom att erbjuda betydande betalningar och därmed inte kräver mer än 80% av de medel som behövs för att köpa fastigheten som används som säkerhet för lånet. Därför är de flesta sökande försöker att samla in minst 20% av värdet på fastigheten i syfte att slippa betala den privata premie försäkringar för hypotekslån som är ganska dyr.

en fråga om kostnader

Ingenting kommer gratis och erhålla ytterligare finansiering genom 80/20 hypotekslån är inte ett undantag. Den hem kapital lån som beviljar de medel som behövs för 20% handpenning kommer med högre räntor, en kortare återbetalning program och generellt sett mindre fördelaktiga villkor än bostadslånet. Detta beror på det faktum att även att hem kapital lån är säkrade lån, det finns en större risk för försumliga på ett hem kapital lån än på ett bolån.

Men när man jämför kostnaderna för privata försäkringar för hypotekslån och ytterligare belopp som du måste betala för hem kapital lån, kommer du att förstå varför dessa lån blir så populär. Även med de extra kostnader som de företräder, kommer du ändå spara en massa pengar genom att inte behöva betala de privata premier försäkringar för hypotekslån varje månad genom hela lånets löptid.